Beatlesfanclub NL

Tegenwoordig lijkt het wel of het belangrijkste van de Beatles hun muziek is. Maar we zouden bijna vergeten dat de Beatles ook hun stempel op een aantal andere zaken hebben gedrukt. Kunst, mode, politiek,filosofie, noem maar op! Ik weet niet of het op waarheid berust, maar de opmerking van John Lennon indertijd dat hij wenste dat de rokjes van de meisjes korter zouden worden heeft waarschijnlijk de mini mode doen ontstaan.
 
In ieder geval heeft Paolo Hewitt de invloed van de Beatles op mode onderzocht en er een boek overgeschreven:'Fab Gear' De Beatles en de Mode'.
En de conclusie is dat de Beatles een goed en apart gevoel voor mode hadden en dat in het boek op een unieke manier wordt beschreven hoe de Beatles invloed uitoefende op de mode van die tijd.
 
De Beatles wisten hoe belangrijk  imago was in de jaren zestig en of het nu de jasjes zonder kraag waren, strakke boeken,ziekenfondsbrilletjes of de Cubaanse laars met hak, als John,Paul,George en Ringo dit droegen, hun miljoenen fans dit ook gingen doen.
De gevestigde muziek en mode journalist Paolo Hewitt neemt de lezer mee op een modetour aan de hand van de carrière van de Beatles en de trends die ze daar bij ontwikkelden.

Het begint in Hamburg met zonnebrillen, leer en zwarte truien  en laat vervolgens de conservatieve pakken zien die de Beatles van hun manager Brian Epstein moesten
dragen. Het boek beschrijft de jasjes van Pierre Cardin en die van corduroy. En het gaat van de Mod gekte naar de psychedelische gewaden en de quasi militaire pakken. Elke stijl reflecteert hun muziek en ook hun levensopvatting. Het boek staat vol met foto’s en heeft een aantrekkelijke retro uitstraling door de vele platen die nog nooit eerder te zien waren. Het laat zien hoe de band tot grote hoogte steeg en hoe tijdens hun succes hun modekeuzes tot stand kwamen.
Er is zelfs een hoofdstuk aan hun kapsel gewijd.
 
De fans, maar ook ieder die interesse heeft in mode zal verrukt zijn door dit eerste Beatles style boek dat maar weer eens  bewijst dat de Beatles tijdloos zijn.
 
In een interview met de Liverpool Echo zegt de schrijver Hewitt dat hij het erg leuk vond om een boek over de Beatles uit een andere hoek  te schrijven en dat hij een fijne week in Liverpool heeft gehad om onderzoek te plegen.
'Ze hadden de zelfde ideeën over hun kleding als over hun muziek'zegt Paolo. 'Zodra andere bands hen ging imiteren kwamen ze met een andere look. Ze stonden niet stil en kwamen met iets anders op de proppen. Ze waren trendsetters en wilden absoluut niet ergens achteraan lopen.'

(Bron: wogew.blogspot.com)
(Vert.: Danielle de Lignie)


 


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
650430