Beatlesfanclub NL

Price was een van de meest geprezen technici uit de muziek industrie, hij heeft gewerkt met o.a. The Clash, The Sex Pistols, Guns N’ Roses, The Libertines, Babyshambles, Tom Jones, Sparks, Paul McCartney, The Jesus and Mary Chain, The Waterboys, Blondie, Elton John, Rod Stewart, INXS, Roxy Music, The Pretenders, Pete Townshend en vele anderen tijdens zijn carrière.

price

Price begon zijn muzikale carrière in 1962 als staf technicus bij Decca Studios in West Hampstead, waar hij sessies begeleidde voor John Mayall, Eric Clapton en de Moody Blues, en een lange rij van wereldwijde hits opnam voor artiesten zoals Tom Jones en Engelbert Humperdinck. Een van de laatste opname’s waarbij hij de technicus was bij Decca was de multi miljoenen verkochte ‘Reflections of My Life’ door The Marmelade in 1969.

 

Hij werd toen opgemerkt door George Martin en zijn medewerkers en kreeg de baan van hoofd technicus bij de nieuwe AIR Studios in Londen’s West End in 1970, waar hij het ‘Live And Let Die’ album opnam van Paul McCartney and Wings, en mixte Nilsson’s ‘Without You’ en Roxy Music’s ‘For Your Pleasure’. Price ging door en blies de Wessex Studios nieuw leven in als hoofd technicus/manager in het midden van de jaren 70 en nam een groot aantal invloedrijke albums op, waaronder The Sex Pistols ‘Here the Sex Pistols’ en ‘Never Mind the Bollocks’ (die hij mede produceerde), The Clash’s 'The Clash’, London Calling en Sandanista ( ook een co-productie) maar ook The Pretenders ‘Pretenders’ en ‘Pretenders II’.
 
Tegen het einde van de jaren 80 werkte Price met Rod Stewart, INXS, Pete Townshend, Elton John, The Jesus and Mary Chain en Big Audio Dynamite. Begin jaren 90 mixte Bill voor Guns N’ Roses “Use Your Illusion I’, ‘Use Your Illusion II’ en de albums van The Spagetti Incident’, later in de jaren 90 zag men hem produceren voor The Waterboys en mixen voor The Stone Roses.
 
In 2004 werkte hij met The Libertines en het jaar daarop voor Babyshambles. Meer recent kreeg hij officieel de opdracht om een instrumentale versie te produceren van de opname van ‘London Calling’ voor het gebruik bij de Olympische Spelen in Londen in 2012, in 2013 werden alle studio albums van The Clash door hem geremasterd en opnieuw gemixed  (The Complete Studio Albums) voor Sony Music. 
 
Price laat zijn vrouw Denis en zoon Billy achter.
(Bron: musicweek.com)
(Vert: Trix van Twist)

Reacties   

#1 jan hendrik 18-01-2017 06:56
Sorry hoor, maar eh... het 'Live And Let Die'-album van Paul McCartney & Wings..?

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
650430