Beatlesfanclub NL

Bob Gannon, een fotograaf die eerder dit jaar in eigen beheer een boek heeft uitgegeven met concert foto’s van Paul McCartney en Ringo Starr, komt met een nieuw boek (zijn derde fotoboek over de Beatles) met de titel: 'Paul McCartney: Red Hot in Cincinnati'.
 
'Ik had eigenlijk geen plannen om dit jaar met een fotoboek te komen' vertelde Gannon. 'Maar ik kwam mijn vriend Al in Cincinnati tegen. Ik kende hem nog uit Salt Lake City. Hij is samen met  zijn vrouw een ontzettend aardig stel mensen en ik ging na de show met ze stappen.
Hij vroeg of ik wat foto’s voor hem had van de show en alhoewel ik meestal zoiets nooit doe, stuurde ik hen toch een paar foto’s, gewoon omdat ze zo aardig zijn.'
 
Maar het kwam door de  orkaan Irene dat hij uiteindelijk toch een boek ging samenstellen. 'Ik verveelde me zo tijdens de nacht dat de orkaan over New Jersey raasde en ik had gelukkig nog elektriciteit. En dus niks te doen.
Ik begon na te denken over alle afdrukken en ik bedacht me dat ik alle foto’s nu wel eens had bekeken om een selectie te kunnen maken en  dat ik er net zo goed een boek van kon samenstellen om dat dan aan Al te kunnen sturen. Dus dat deed ik en in 4,5 tot 5 uur later was ik klaar'.
 
Het boek heeft 240 pagina’s. 'Het zijn voornamelijk foto’s die een pagina beslaan en er staan in het totaal  260 foto’s in.'zo zegt hij. 'Het begint met een paar toeristische opnames van de stad en vervolgens komen het stadion en de show in chronologische volgorde aan de beurt. En tot slot komt de set lijst en mijn web report'.
 
Het boek kost in een paperback uitvoering 74.95 USD. Je betaald 84.95 USD voor een uitgave met een omslag en 89.95 USD  voor een luxe exemplaar.
Je kunt op Burb.com de boeken bekijken en een bestelling plaatsen.
 
Gannon heeft ook twee andere Beatle foto boeken, nog een over McCartney en een boek over de verjaardagsshow van Ringo Starr in de Radio City Music Hall. Tijdens deze show was er een verrassingsoptreden van McCartney, die uiteraard dus ook op de foto ging. En volgens Gannon staan er nog andere boeken in de planning. 'Er is een grote kans dat ik nog naar Las Vegas en het Yankee Stadium ga. We zullen eens zie of ik daar dan ook in de goede stemming ben om er een mooi boek van te maken'.
 
(Bron: l.wbx.me)
(Vert.: Danielle de Lignie)


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
632930