Beatlesfanclub NL

De casting is bekendgemaakt voor Blackbeat, een musical van Lain Softley’s film in 1994, die de vroege jaren van de Beatles in beeld brengt. De première zal plaatsvinden  in het Duke of York’s Theater op 10 oktober 2011, met verdere vertoningen van 24 september 2011 tot 24 maart 2012.

Nick Blood (Stuart Sutcliffe), Andrew Knott (John Lennon), Ruta Gedmintas (Astrid Kirchherr), Daniel Healy (Paul Mccartney), William Payne (George Harrison), Oliver Bennett (Pete Best), Adam Sopp (Tony Sheridan / Ringo Starr), Dominic Rouse ( Klaus Voorman), Ben Fox (Arthur Ballard / Bert Kaempfert ), James Wallace (George Martin).

Het stuk is mede-geschreven door Lain Softley en Stephen Jeffreys, met de directie van David Leveaux en muzikale directie door Paul Stacey. Het zal geproduceert worden bij West End door Karl Sydow.

Backbeat vertelt het vroege verhaal van de Beatles, toen John Lennon, Paul McCartney, George Harrison, Pete Best en Stuart Sutcliffe begonnen aan hun reis van de beroemde havens van Liverpool op zoek naar succes in de ruwe buurt van Hamburg.

De musical focust op de relaties tussen de oorspronkelijke bassist van de Beatles, Stuart Sutcliffe, the Duitse fotografe Astrid Kircherr op wie hij verliefd werd en zijn beste vriend John Lennon. De Beatle’s nummers ‘Twist & Shout’, ‘Rock & Roll Music’, ‘Long Tall Sally’ ‘Please Mr Postman’ en ‘Money,’ zullen live op het podium uitgevoerd worden.

Backbeat had zijn wereldpremière in het Glasgow Citizen’s Theater in 2010.

(Bron:londontheater.co.uk)
(Vert.: Tanja van Alfen)


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
635520