Beatlesfanclub NL

De soundtrack muziek voor 'Ocean’s Kingdom', Paul McCartney’s eerste onderneming in het ballet, zal door Hear Music/Telarc op 4 oktober in de Verenigde Staten worden uitgebracht, en door Decca op 3 oktober in het Verenigd Koninkrijk. Decca is, ironisch genoeg, het label dat de Beatles bijna 50 jaar geleden afwees.

'Ocean’s Kingdom', de eerste keer dat McCartney een orkestraal stuk, of wat voor dansmuziek dan ook, schrijft, zal in September in première gaan. Het is een samenwerking tussen de voormalige Beatle en New York City Ballet Master’s Peter Martins. De muziek voor de soundtrack is geproduceerd door John Fraser en uitgevoerd door het Londens klassiek orkest. De cd uitgave is een paar weken na de live première van het werk op 22 september.

Om inspiratie op te doen voor het schrijven van het stuk, bracht McCartney en bezoekje aan het Koninklijke Opera huis om Adolphe Adam’s 'Giselle' van het Koninklijke ballet te zien. Hij besloot om zich te richten op de zuiverheid van de oceaan en binnen twee maanden voltooide hij zijn eerste ontwerp. Hij heeft twee weken met Martins gewerkt om het te verfijnen. Martins creëerde de choreografie met de dansers van NYCB.

Het werk heeft vier delen -- 'Ocean’s Kingdom' (14:07), 'Hall of Dance' (16:19), 'Imprisonment' (13:36) and 'Moonrise' (12:29) — en word beschreven als een liefdesverhaal dat zich afspeelt in een onderwaterwereld waar de inwoners worden bedreigd door de mensen van de Aarde.

Kaartjes voor de première zijn nu te koop. Na de première op 22 september tijdens het herfstgala van het ballet, zal het nog meerdere malen tijdens de herfst en de winter worden uitgevoerd.

McCartney is niet vreemd met albums die niet strikt popmuziek zijn. Hij heeft verscheidene albums uitgebracht met muziek variërend van orkestrale muziek tot opera. Zijn album uit 2006, 'Ecce Cor Meum (Behold My Heart' won de classieke BRIT Award. Hij bracht ook een aantal alternatieve albums uit onde de naam Fireman.

(Bron: l.wbx.me)
(Vert.: Tanja van Alfen)


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
638960