Beatlesfanclub NL

airbnb abby road studio eenmalig open

Airbnb biedt vier gasten een overnachting aan in het beroemdste huis van Noord Londen: de iconische Abbey Road Studios. De split-level Studio 3 in de buurt St. John’s Wood - waar veel van de grootste artiesten zijn ontdekt - wordt op 15 oktober a.s. voor slechts een nacht veranderd in een slaapkamer. Nadat de gasten met champagne worden ontvangen door de Londense muzikant en producer Mark Ronson, krijgen zij een rondleiding en onbeperkt toegang tot alle ruimten van de studio. Dit betekent ook dat zij de kans krijgen om op de piano te spelen die door The Beatles is gebruikt (met brandplekken van de sigaretten die er bij de opname van The White Album op zijn gekomen). Ook kunnen zij op het grootste mengpaneel ter wereld een song mixen en zelfs een lied opnemen met de hulp van Ronson. Een diner, snacks, drankjes en twee nachten in een Airbnb-locatie vlakbij horen ook bij het arrangement.

“Ik ben geboren en groeide op om de hoek van de Abbey Road Studios, een van de belangrijkste studio’s ter wereld”, zegt Ronson. “Ik werk nu al een paar jaar in Abbey Road en heb de meeste engineers leren goed kennen. Het is geweldig om van hen de legendarische verhalen te horen van de plaatopnamen die in dat gebouw zijn gemaakt”.

In Abbey Road werden o.a. het album ‘Dark Side Of The Moon’ van Pink Floyd en ‘Body & Soul’  van Amy Winehouse opgenomen (haar laatste song, in een duet met Tony Bennett). “Alleen artiesten komen hier voor plaatopnamen; voor anderen is het echt onmogelijk om hier binnen te komen”, vertelt James McClure, directeur van Airbnb voor Noord Europa. “Voor muziekliefhebbers is dit de kans van hun leven om over de drempel van Abbey Road te stappen, met de duizenden verhalen die in het gebouw hangen”, vertelt McClure.

Iedereen van 18 jaar en ouder kan meedoen aan de wedstrijd en daarmee deze prijs winnen. Airbnb zegt toe ook de vlucht voor de winnaar en zijn of haar gasten te betalen; waar zij ook vandaan komen.
Ga naar https://www.airbnb.co.uk/night-at/abbey-road, vertel Airbnb over jezelf en geef op bij de opname van welke song in de Abbey Road Studio’s jij aanwezig had willen zijn. Deelname sluit op 6 oktober om 0:00 uur.

(Bron: http://uk.businessinsider.com)

(Vert: Aad Kuling)


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
631880