Beatlesfanclub NL

fonseca en ex beatle song vredesovereenkomst colombia
De Colombiaanse singer-songwriter Fonseca schreef, op verzoek van de ex-Beatle, een gedicht in het Spaans en nam het op voor een nieuwe versie van Ringo Starrs vredeshymne ‘’Now The Time Has Come.’’ Hij had maar één dag om het te doen.
De viervoudige winnaar van een Latin Grammy werd woensdag benaderd door het team van Starr en ging onmiddellijk aan de slag:  de song komt vrijdag uit als hulde aan het onlangs in Colombia gesloten vredesakkoord.

‘’Het was erg opwindend. Allereerst, een uitnodiging krijgen van de mensen van Ringo Starr was een verrassing,’’ zei Fonseca donderdag in een exclusief interview met The Associated Press. ’’En als Colombiaan en als muzikant te zien dat hij ook mee wil doen met het vredesproces in Colombia met een song over hoop, dat is een voorrecht.’’
Dat zei Fonseca op woensdag, het team van Star stuurde hem de song en vroeg hem om een tekst te schrijven, bij voorkeur in het Spaans.
‘’Ik ben gaan zitten, ik schreef het, ik nam het op in mijn thuisstudio en ’s middags stuurde ik het naar Bruce Sugar, al lang Ringo Starrs producer (en co-auteur van de song.) Ik sprak Bruce door de telefoon en zei me dat hij mooi vond wat hij had ontvangen.’’

De song was oorspronkelijk geschreven voor de Internationale Vredesdag van de Verenigde Naties, 21 september. In zijn bijdrage legt Fonseca zijn mening over het onlangs gesloten vredesakkoord tussen de regering van Colombia en de FARC.
‘’Ik zeg al zoveel jaren dat ik droom van vrede, over de miljoenen die verdwenen zonder reden, ik zeg dat wat we doen niet makkelijk is maar dat we het doen voor de mensen die na ons komen, voor de komende generaties,’’ zei de artiest.

Het vredesakkoord maakt een einde aan vijftig jaren van conflicten. Een referendum over de overeenkomst wordt zondag gehouden.
Nog niet nader aangeduide artiesten hebben eveneens bijgedragen aan de nieuwe release.
Fonseca is onlangs genomineerd voor de Latin Grammys voor het album van het jaar (‘’Conexion), beste cumbia/vallenato album (‘’Homenaje (a la música de Diomedes Diaz)’’) en beste tropische song (‘’Vine a buscarte’’). The Latin Grammys zal gehouden worden op 17 november in Las Vegas.

(Bron: foxnews.com)
(Vert: Theo de Wit)

Noot: De Colombianen hebben de vredesdeal die de regering had onderhandeld met de FARC-strijders verworpen. Met 99,47 procent van de stemmen geteld, leidt het nee-kamp met 50,23 procent tegenover 49,76 procent. Het verschil is zo'n 61.000 stemmen. Dat melden de verkiezingsautoriteiten. (uit de krant van maandag 3 oktober 2016)


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
631850