Beatlesfanclub NL

In navolging van de documentaire “The Beatles: Eight Days a Week-The Touring Years” wil Ron Howard nog een film maken.

De 62-jarige filmmaker heeft reeds archiefmateriaal bewerkt. Het gaat daarbij om nieuw ontdekt beeldmateriaal, waaronder zelfs nooit eerder geziene home-video’s van Paul McCartney. Hij wil het verhaal vertellen vanaf het begin van de tournees. Hij voelde zich zo goed bij het maken van de eerste film, dat hij graag nog eens een tweede wil maken over de geschiedenis van de Fab Four. “Ik vond dit (het maken van Eight Days a Week) zo fascinerend omdat ik zo open kon zijn,” vertelt hij tegen de Britse krant The Times..

Het is de eerste film sinds het uiteenvallen van de band in 1970. De film is geautoriseerd door McCartney, drummer Ringo Starr en de weduwen van George Harrison en John Lennon, Olivia Harrison en Yoko Ono.

Hij onderzoekt  de periode waarin de iconische popgroep concerten gaf, van de vroege optredens in de Cavern Club in Liverpool, Engeland in 1962 tot aan het laatste concert in Candlestick Park in Los Angeles in 1966. Howard vertelt de krant dat hij niet van plan is alle donkere kanten te belichten door “te gaan kijken en allerlei donkere hoekjes” tijdens het maken van de film.

Een eventuele follow-up vertelt het verhaal van de ondergang van The Beatles, die uit elkaar groeiden aan het eind van de zestiger jaren, toen ze eigenlijk de meest gewaardeerde muziek aller tijden maakten.

Deze bittere breuk resulteerde in een  jarenlange juridische strijd. Lennon leverde ook openlijk kritiek op het solo materiaal van McCartney.

Voormalig acteur Howard zag in een close-up van Ringo Starr diens zorgen. Ringo Starr werkte aan de Amerikaanse Tv-serie Happy Days met de drummer van The Who, Keith Moon. Ringo worstelde in die tijd met een alcoholverslaving.

“Geen van beiden, noch Starr noch Moon, waren in staat zich iets te herinneren van deze opnamen,” legt Howard uit. “Het waren zijn wildste jaren, gaf Ringo toe. Zij wilden in die scene meedoen en Henry Winkler (ster uit Happy Days) en  ik waren wanhopig omdat het in die periode niet mogelijk was hen op te nemen.”

15 September gat de documentaire “The Beatles: Eight Days a Week-The Touring Years” over de hele wereld in première.

(Bron: tv3.ie)

(Vert: Toine Gribling)


Reacties   

#1 jan hendrik 17-09-2016 09:24
In welke Nederlandse theaters draait hij eigenlijk?

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
632360