Beatlesfanclub NL

ASCAP, die American Society of Composers, Authors and Publishers, marktleider op het gebied van van het beschermen van auteursrecht op de muzikale werken van haar leden, kondigde vandaag aan dat de legendarische singer-songwriter Paul McCartney zijn overeenkomst met de organisatie verlengd heeft voor publieke uitvoeringen van zijn muziekcatalogus in de VS.

McCartney, bekend en geliefd over de hele wereld om zijn Beatlescatalogus, zijn hits met Wings en zijn uitgebreide solowerk, wordt al tientallen jaren vertegenwoordigt door ASCAP in de VS. Momenteel is hij tot oktober 2016 op tournee in het noorden van Amerika.

McCartney is een van de meest baanbrekende en invloedrijke artiesten van onze tijd, met een ongeëvenaarde muziekcatalogus, waaronder alleen al in de VS 32 nummer 1 hits; dat heeft nog geen enkele songwriter in de muziekgeschiedenis hem nagedaan. Hij maakt al decennia lang hits - hij werkte onlangs nog samen met Rihanna en Kanye West aan de top 10 hit 'FourFiveSeconds', en met West in 2015 aan het nummer 'All Day', wat hem twee Grammy nominaties opleverde.

The Beatles zijn ook recordhouder voor de band met de meeste nummer 1 albums in de VS (19 stuks). McCartney heeft 18 Grammy's ontvangen, een Oscar, 22 NME Awards, en is geridderd: Knight in the Order of the British Empire. In 1985 ontving hij van ASCAP de zeer prestigieuze ASCAP Founders Award. Hij staat verder ook bekend als een toegewijd dierenrechtenactivist.

ASCAP CEO Elizabeth Matthews: "Paul Mccartney is de reus onder de reuzen. Zijn impact op de muziek van de laatste 50 jaar is met niemand te vergelijken, en zijn songs blijven meerdere generaties luisteraars inspireren. We zijn enorm vereerd dat hij bij de ASCAP-familie hoort."

De American Society of Composers, Authors and Publishers (ASCAP) is een non-profitorganisatie die zich richt op het beschermen van het auteursrecht op de muzikale werken van haar leden. Dit gebeurt door publieke opvoeringen van hun muziek (zowel via uitzendingen als via concerten) in de gaten te houden. ASCAP verzamelt vergunningen van gebruikers van muziek die gecomponeerd is door ASCAP-leden, en distribueert deze terug naar zijn leden als royalty's. Dit zorgt voor een overeenkomst: als een nummer wordt gespeeld hoeft de persoon die dat doet niet rechtstreeks de rechthebbende van dat nummer auteursrechten te betalen, en hoeft de rechthebbende zelf niet het radiostation te benaderen om zijn geld te krijgen.

(Bron: marketwired.com)
(Vert: Ruby Van Den Bergh-Coenraads)


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
631570