Beatlesfanclub NL

laatste concert beatles 50 jaar geleden
Op 29 augustus 1966 speelden  The Beatles hun laatste officiële concert. Dit concert vond plaats in Candlestick Park in San Francisco. De sleur van het reizen en de gekte die dit allemaal teweeg bracht deed de Fab Four besluiten te stoppen met reizen na hun zomertoer in 1966 door Noord Amerika.
Een van de openingsacts tijdens de toer van The Beatles waren  de Ronettes, die al de nodige hits op hun naam hadden. De oprichtster van The Ronettes, zangeres Nedra Talley Ross, herinnerde zich dat het niet gemakkelijk was op te treden als voorprogramma. Het waren de fans van The Beatles, die het bijna onmogelijk maakten om hoorbaar hun songs te brengen.
“Het was zwaar om jezelf te horen zingen, omdat het geschreeuw van het publiek dit onmogelijk maakte. Het was zo hard.” vertelt Talley Ross op ABC-radio. Ze vult aan: “Candlestick was zo’n mooie entourage, maar het was een gekkenhuis.”
Nedra legt uit dat voor The Ronettes besloten hadden in het voorprogramma van The Beatles op te treden, ze voor een dilemma werden geplaatst.
“The Stones wilden ons, net als The Beatles en we kozen voor The Beatles. Het was of, of. Mogelijk dat zij meer betaalden.”
Talley Ross vertelt dat ze geen idee had dat het concert in Candlestick Park het laatste concert van The Beatles zou zijn, hoewel ze wel een idee had dat het intense reizen en toeren zwaar was voor de leden van de band.
“We wisten dat ze erg moe waren, moe van elkaar en moe van de chaos,” vertelt Nedra aan ABC Radio.
In Candlestick Park speelden The Beatles elf songs, waaronder enkele nieuwere nummers zoals “Day Tripper”, “Paperback Writer” en “Yesterday”. Volgens BeatlesBible.com kosten de kaartjes tussen de $ 4,50 en $ 6,50.
Na Candlestick speelden The Beatles nog eenmaal gezamenlijk onaangekondigd op het dak van het hoofdkwartier van Apple in London op 30 januari 1969.

De setlist van het Candlestick Concert op 29 augustus 1966:
"Rock and Roll Music"
"She's a Woman"
"If I Needed Someone"
"Day Tripper"
"Baby's in Black"
"I Feel Fine"
"Yesterday"
"I Wanna Be Your Man"
"Nowhere Man"
"Paperback Writer"
"Long Tall Sally"
(Bron: abcnewsonline.com)
(Vert.: Toine Gribling)


Reacties   

#1 Eric62 30-08-2016 19:29
Dat is dezelfde volgorde als in juli 1966 in de Budokan Hall in Tokio. Maar i.p.v. Long Tall Sally werd in Tokio I'm Down gespeeld.

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
631980