Beatlesfanclub NL

herontdekt schilderij van ringo tentoongesteld
Cavern-schoonmaker Hal Morris redde het kunstwerk toen de Cavern Club werd gesloten. Het hing jaren aan de muur van de oorspronkelijke Cavern Club.
Maar het ingelijste schilderij van Ringo Starr lag al ruim dertig jaar vergeten onderin een ladekast thuis bij Hal Morris.
Nu heeft de voormalige schoonmaker van de club het schilderij - in de club zelf geschilderd door kunstenaar Pete Williams - weer gevonden.
Hij is in gesprek met The Beatles Story om het tentoon te stellen voor fans van de Fab Four.
Hal, woonachtig in Ainsdale, vertelt: “Ik heb begrepen dat Ringo voor Pete Williams poseerde in de Cavern en dat John Lennon naast hem zat.
Het schilderij was ingelijst, aan de muur geschroefd in de club en is er altijd blijven hangen.
Ik was een ingehuurde schoonmaker en werkte toen in de Cavern en kan me herinneren dat ik ernaartoe ging om mijn spullen op te halen vlak voor de definitieve sluiting, en dat de werklui net bezig waren dingen van de muur te halen.
En toen zei die bouwvakker tegen me: ‘Wil je dit schilderij?’ Ik denk dat het gewoon weggegooid was als ik het toen niet had meegenomen.”
Toen Hal, die zegt toentertijd de Beatles gekend te hebben, de achterkant weghaalde van de lijst, zag hij dat er achterop het schilderij een ruwe schets stond van John Lennon, met een handtekening van de kunstenaar.
Hij zegt dat hij geprobeerd heeft het aan te bieden aan Ringo via zijn eigen mensen, maar dat hij daarop geen reactie heeft gekregen. Nu is hij dus van plan om het te lenen aan de Beatlestentoonstelling in Albert Dock.
Hij voegt toe: “Ik zou het kunnen verkopen, maar dan hangt het gewoon aan iemands muur en zou niemand het ooit zien. Nu kunnen ze dat wel.”

herontdekt schilderij van ringo tentoongesteld 1

(Bron: liverpoolecho.co.uk)
(Vert: Linda Weller)


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
632620