Beatlesfanclub NL

beatles lisa simpson vegetariër
Lisa Simpson werd als vegetariër in de Simpsons geschreven op verzoek van Sir Paul McCartney, met de belofte te verschijnen in de aflevering ‘Lisa The Vegetarian’.

Het geliefde piek-harige Simpson figuurtje is al decennia het geweten van de show maar, zo blijkt, heeft Paul McCartney een vinger in de pap gehad met de vorming van het karakter met als tegenprestatie dat hij in 1995 in de show optrad.

Zoals vermeld in de Huffington Post, onthulde stem- acteur Hank Azaria, die de stem doet van Kwik-E-Mart eigenaar Apu in de aflevering, dat de Beatles muzikant wilde dat het personage vegetariër zou worden, en hoe de schrijvers door de jaren verleid werden om Lisa haar geen-vlees beleid te laten verbreken.

‘Ik vond het echt stoer dat hij dat er in kreeg,’ vertelde Azaria de Huffington Post.

‘Ik kan je verzekeren dat ze al die jaren heel wat keren zijn verleid om Lisa haar vegetarische belofte te laten verbreken,’ voegt hij toe.

Wat is nu de reden dat ze de vlees verleiding niet hebben weg gewapperd  ? Volgens Hank  hebben ze dat niet gedaan omdat ze het aan Sir Paul beloofd hadden. 'Nee je breekt geen belofte aan een ‘ridder’. Zoals we geleerd hebben van Game of Thrones, doe je dat alleen op eigen risico.’

Nieuwe levensles : nooit rommelen met een McCartney.

Paul verscheen in de aflevering naast zijn eerste vrouw Linda McCartney, die samen de reden waren dat zowel Apu als Lisa Simpson het vlees eten opgaven.
Linda trouwde de Beatles superster in 1969 en bleef bij hem tot aan haar dood door borstkanker in 1998 ze was toen 56, ergens in 1970 werden ze alle twee vegetariër.

(Bron: metro.co.uk)
(Vert: Trix van Twist)


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
631380