Beatlesfanclub NL

mark chapman
Mark Chapman. © EPA.
Mark Chapman, de moordenaar van Beatle John Lennon, heeft opnieuw te horen gekregen dat hij geen gratie krijgt. Volgens het New York Department of Corrections en Community Supervision zou gratie niet passen bij de aard van zijn misdrijf.

john lennon mark chapman
John Lennon. © anp.
De rechtbank laat wel los dat Chapman de laatste tijd goed gedrag heeft vertoond. Zo krijgt hij "complimenten" voor het feit dat hij heeft gestudeerd en aan zijn karakter heeft gewerkt. Chapman geeft inmiddels ook toe dat de moord op Lennon kwaadaardig en egoïstisch was.

Chapman, idolaat van de Beatle en psychisch in de war, schoot Lennon in 1980 dood voor het Dakota-gebouw in New York. Hij kreeg er twintig jaar gevangenisstraf voor en het Amerikaanse equivalent voor tbs. Iedere twee jaar mag Chapman gratie aanvragen, tot nu toe vergeefs.

Aandachtstrekkerij
"Ondanks vele positieve ontwikkelingen vinden we dat de misdaad nog steeds te zwaar weegt, omdat de moord voorbedacht was en aandachtstrekkerij", aldus de rechter die het verzoek afwees. Volgens de rechter zou gratie respect voor de wet ondermijnen.

Chapman schoot Lennon vier keer in de rug. Na de moord bleef hij wachten op de politie terwijl hij een roman las. Hij zou boos zijn geweest op de Beatles-zanger omdat die had gezegd dat de Beatles populairder waren dan Jezus.

(Bron: Het Laatste Nieuws)


Reacties   

#1 edward09 02-09-2016 01:54
Ik dacht dat de naam van dit stuk stront niet hier genoemd zou worden?

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
631890