Beatlesfanclub NL

Paul McCartney en Elton John waren op woensdag 11 mei aanwezig bij een herdenkingsdienst in Londen om het leven en de werken van producer George Martin te vieren.

De legendarische muziekproducer, die ook wel de vijfde Beatle werd genoemd door zijn werk met de Fab Four, overleed op 8 maart op 90-jarige leeftijd, en werd niet lang daarna begraven tijdens een besloten familiebegrafenis in Wiltshire, Engeland.

De beroemde vrienden van George kregen woensdag de gelegenheid eer te bewijzen en afscheid te nemen tijdens een herdenkingsdienst in de kerk St. Martin-in-the-Fields in Trafalgar Square, Londen.

Meer dan 600 mensen woonden de dienst bij om George te herdenken, met inbegrip van Paul, zijn dochter, de modeontwerpster Stella, Elton en zanger James Bay. John Lennons weduwe Yoko Ono zou ook aanwezig zijn geweest.

Paul hield een lofrede waarin hij Georges invloed op de muziek van de Beatles prees, en James en de Britse acteurs Alexander Armstrong en Bernard Cribbins traden op tijdens de dienst, aldus de Britse krant The Sun.

Stella plaatste een selfie op Instagram waarop haar gezicht gedeeltelijk werd bedekt door het programma van de dienst. Ze schreef: “Een hartverwarmende dienst om een waarlijk groots man en zijn prachtige familie te vieren.”

Componist Howard Goodall schreef op Twitter: “Prachtig, liefdevol eerbetoon bij de viering voor George Martin, vooral van zijn zoon Giles en 'andere zoon' Macca. Ben vereerd erbij te mogen zijn.”

Na Georges overlijden schreef McCartney een lang eerbetoon op zijn persoonlijke website, waarin stond: “Het doet me zoveel verdriet dat dierbare George Martin is overleden. Ik heb zoveel fantastische herinneringen aan deze grote man, die ik voor altijd zal koesteren. Hij was een echte gentleman, en als een tweede vader voor mij.”

George laat zijn vrouw Judy Lockhart Smith en hun kinderen Lucy en Giles achter, plus zijn kinderen Alexis en Gregory uit zijn eerste huwelijk met Sheena Chilsholm.

(Bron: tv3.ie)
(Vert: Liesbeth te Boekhorst)


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
632760