Beatlesfanclub NL

Dit is de vooraankondiging van een bijzondere herdenking voor alle Beatles fans, die te vieren valt in Koblenz aan de Rijn in Duitsland. We zijn met het DB (Duitse Spoorweg) Museum (onderdeel van de Duitse Spoorwegmaatschappij gGmbH) nog midden in de planning van tijd en omvang van de ‘officiële’ media bekendmaking en het evenement zelf.

Langzaam maar zeker komt de datum dichterbij en het is belangrijk dat we vroegtijdig aandacht vragen voor deze herdenking van de BRAVO Blitz tournee van The Beatles, maar ook voor het DB Museum. Redenen genoeg om jullie nu al te informeren en te vragen om deze datum vast te leggen in de agenda!

Van 24 tot 26 juni 1966 reden The Beatles voor hun BRAVO Beatles Blitz tournee in een speciale trein over de route tussen de concert locaties in München, Essen en Hamburg. Dat betekent dat dit grootse Duitse Beatles fan evenement dit jaar zijn 50e verjaardag viert. Dat is reden genoeg om dit gebeuren samen te vieren.

Voor het Duitse Spoorweg Museum in Koblenz is het een speciale gelegenheid. The Beatles namen deze bijzondere trein door ons prachtige Rijnland en in de middag van 25 juni 1966 (om 14.50 uur) reden ze door Koblenz. Hier in het Duitse Spoorweg Museum in Koblenz-Lützel is in deze context iets bijzonders te bezoeken, nl. een van de originele salonrijtuigen van de voormalige Duitse Federale Spoorwegen, die door de Beatles is gebruikt. Naast de vergaderzaal die daarin aanwezig is, zijn er speciale slaapcompartimenten met marmeren privé badkamers. Beroemde persoonlijkheden maakten door gedurende tientallen jaren gebruik van dit salonrijtuig, zoals bij voorbeeld hare majesteit Koningin Elizabeth II in 1965.

Dankzij intensief onderzoek en aanwezige foto’s is bewezen dat dit salonrijtuig daadwerkelijk deel uitmaakte van de BRAVO Beatles Blitz tournee in juni 1966. Hier kun je je begeven in een ruimte waar John, Paul, George en Ringo 50 jaar geleden daadwerkelijk zijn geweest. Met John en Paul (als levensgrote figuren) kun je op de foto als fan met zijn idolen en op de dag af 50 jaar na dato – in ieder geval ideologisch – heel dicht bij hen zijn.

En dan er is een, in ieder geval  identieke, restauratiewagon waarin de Beatles een persconferentie gaven ’s middags op 25 juni 1966. De drie nog overgebleven Beatles locomotieven die de trein destijds hebben getrokken zijn nu op locaties verspreid over Europa, maar een identieke locomotief is hier ook te bezichtigen in Koblenz.

Er zijn al nauwe contacten met diverse Beatles fanclubs, ook in Nederland en Engeland en  wij worden bij onze media activiteiten ook ondersteund door het Beatles Museum in Halle/Saale. We willen graag bijtijds aandacht vragen voor deze speciale gedenkdag en zouden jullie medewerking erg op prijs stellen.

In het weekend voorafgaand aan de werkelijke verjaardag, vindt het traditionele jaarlijkse zomerfestival plaats in het DB Museum Koblenz-Lützel. Natuurlijk is de speciale BBBT trein dan ook al te bezichtigen en we zullen verwijzen naar de precieze  herdenkingsplaats.
 In het Duitse Spoorweg Museum in Koblenz zijn nog veel meer zeer interessante tentoonstellingen te zien met meer dan 100 originele voertuigen. Een bezoek is altijd de moeite waard, maar in het bijzonder op 24 en 25 juni 2016 van 10.00 tot 18.00 uur.
‘Come together – right now’ in het DB Museum Koblenz!
 
(Vert: Marijke Snel – van Asperen)


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
632290