Beatlesfanclub NL

Amnesty’s laatste boek project combineert de songtekst van Lennon’s Imagine met illustraties van een duif die vrede brengt aan alle vogels.
Hij is een van de meest beroemde songwriters ooit, John Lennon de muzieklegende, vrede’s activist en fan van erg ronde glazen kan nog een feit toevoegen aan zijn immense lijst van successen: auteur van een prentenboek.

De mensenrechten organisatie Amnesty  gaat de tekst van John Lennon combineren met het werk van de bekroonde illustrator en artiest Jean Jullien, die een geïllustreerde versie gaat maken van Lennon’s iconisch nummer Imagine.

Het prentenboek beoogt om meer informatie te laten zien van het werk wat Amnesty wereldwijd doet, waaronder ook geld genereren voor het goede doel. Van elk boek wat verkocht wordt gaat er een donatie naar Amnesty.

Imagine, geschreven door John Lennon in 1971, waarin hij zijn droom uit voor vrede in de wereld, waar geen oorlog of lijden is. Lennon was een passie volle vrede’s activist, met naast hem zijn vrouw en collega muzikant, Yoko Ono.

Amnesty’s nieuwe boek neemt Lennon’s tekst en linkt die aan Jean Jullien’s  geïllustreerde verhaal van een jonge duif met de missie om vrede te brengen aan alle vogels. Dit is niet de eerste keer dan Jullien zijn pen gebruikt voor humanitaire zaken — hij is de illustrator achter kinder boeken zoals “This is not a book' en ‘Ralf’. Hij ontwierp ook het Vrede voor Parijs symbool, gemaakt na de aanvallen vorig jaar.

De aankondiging kwam nadat een Amnesty enquête uitwees dat de helft van alle ouders denken dat het lezen van een boek de beste manier is om empathie te ontwikkelen bij kinderen. Nicky Parker, een journalist bij Amnesty, zei dat prentenboeken een goede manier zijn om jonge mensen te leren over de humanitaire problemen in de wereld: “Wij waarderen de kracht om empathie te ontwikkelen en kinderen het vertrouwen te geven om op te staan ten behoeve van anderen,” zo zei Parker.

Het boek wordt gepubliceerd door Frances Lincoln Children’s Books, maar het kan zijn dat je even moet wachten, het boek wordt niet vóór September 2017 uitgebracht.

(Bron: theguardian.com)
(Vert. Trix van Twist)


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
423800