Beatlesfanclub NL

John,  Paul, George en Ringo worden op Spotify meer gestreamd dan moderne artiesten als Sia, Ed Sheeran en Ariane Grande.

Beatlemania is nog steeds levend. Dat bewijzen de streamings-data van Spotify in de eerste drie maanden dat The Beatles worden aangeboden op Spotify. De online dienst trekt iedere maand dat The Beatles online staan 6,5 miljoen luisteraars, waarvan 67% jonger is dan 35 jaar. De totale streamingstijd bedraagt in de afgelopen 100 dagen (sinds Kerst 2015 zijn The Beatles online) 2.793 jaar.

Spotify deelt mee dat The Beatles populairder zijn dan de likes van Sia, Ed Sheeran , Arianne Grande en 5 Seconds of Summer – allen muzikale acts die in de Bilboard Top 200 albums in de afgelopen jaren een hoge positie innamen en van wie niemand nog geboren was toen The Beatles in 1970 uit elkaar gingen.
De best verkopende band allertijden was vrij laat met het bieden van de mogelijkheid hun muziek online te streamen. Uiteindelijk werd de muziek beschikbaar gesteld aan streamingsdiensten als Spotify, Apple Music, Google Play, Tidal en Pandora op kerstavond 2015. Gezien het feit dat alleen Spotify de gegevens van de streamingstijd bekend heeft gemaakt zal het aantal luisterjaren nog aanmerkelijk hoger liggen.

Het debat over wie de beste Beatle is, John Lennon of Paul McCartney speelt ook nu, maar de song die het meest wordt gestreamd is “Here Comes The Sun”, geschreven door George Harrison in 1969. Het nummer wordt gevolgd door “Come Together” (geschreven door John Lennon), “Let It Be’ en “Yesterday” (beide geschreven door Paul McCartney).

The Beatles worden het meest gestreamd in Mexico City, gevolgd door London, Santiago, Chili en Los Angeles. Een grappig detail: op donderdag wordt het meest naar The Beatles geluisterd.

(Bron: cnet.com)
(Vert: Toine Gribling)


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
412500