Beatlesfanclub NL

Een man uit de Tampa Bay regio (Florida – USA) heeft in tijd van nood vanuit de hele wereld hulp gekregen van Beatlesfans, waar zijn werkzaamheden om draaiden sinds zijn volwassenheid. Ook kreeg hij hulp van een aantal grote namen uit de nalatenschap van de Beatles.

De band die Ken Barker heeft met John, Paul, George en Ringo is er al zolang hij zich kan herinneren.

“Ik verkocht kaarten van de Beatles toen ik in de eerste klas zat. Het hoort gewoon bij mij”, zei hij.

Voor hem is Beatlemania nooit gestopt. Hij groeide op om verkoper te worden van Beatles-memorabilia, en verkocht zeldzame opnames en items over de hele wereld.

“Een vriend in Japan schreef me ooit: “Als een vriend stond voor geld, zou jij miljonair geweest zijn”, herinnert hij zich.

Barker had die vrienden nodig toen het slecht ging. Hij stond op het punt zijn huis kwijt te raken. De schulden stapelden zich op en hij had ruim € 12.000 nodig om zijn huis te redden. Een vriend raadde hem aan om naar de GoFundMe-pagina te gaan, een Amerikaans geldinzamelingsplatform, en al snel stroomde het geld binnen.

“Een man uit Engeland – geen idee wie, ik heb hem nooit ontmoet – doneerde €5. ‘Ik help je graag. Je bent een Beatlesfan, en dat vind ik leuk’, las hij op de geldinzamelingspagina.

Er waren andere donateurs die hij wel kende. Veel mensen kennen ze trouwens.

Nancy Lee Andrews bijvoorbeeld, de ex-verloofde van Ringo, Ruth McCartney, Paul McCartney’s stiefzuster, en May Ping, de ex-vriendin van John Lennon, schonken allemaal geld aan Ken Barker.

http://www.fox13news.com/news/local-news/119449359-story

(Bron: fox13news.com)
(Vert: Linda Weller)


Reacties   

#1 jan hendrik 13-04-2016 18:35
Hmm...Sint Petersburg staat er in de kop, maar die stad en het betreffende huis wordt in het artikel verder helemaal niet genoemd. Het artikel lijkt over een heel ander anderwerp te gaan, merkwaardig...E n May Ping, de ex-vriendin van John Lennon, dat moet natuurlijk May Pang zijn. Maar dat is waarschijnlijk een typfoutje...

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
412500