Beatlesfanclub NL

De Beatles hebben niet alleen een onuitwisbare indruk gemaakt met hun muziek, ze hebben zonder twijfel ook een mode revolutie ontketend met hun kloeke ‘nieuwe’ jaren ’60-stijl die alles bevatte van fleurige bloemenshirts en kraagloze kostuums tot John Lennon brillen, Chelsea laarzen en alles daar tussenin. Als jij een van de velen bent die voor altijd en eeuwig de Abbey Road blijven volgen, dan zal het je interesseren te weten dat er in je kledingkast volgend jaar lente een McCartney das kan hangen – en dan niet een die hoort bij een damesbroek.

Stella McCartney, de in Londen gevestigde designer en dochter van Beatles ster Sir Paul McCartney, heeft recentelijk de langdurige geruchten bevestigd dat zij haar modemerk zal uitbreiden met een mannenlijn. Haar voorzichtige uitstapje naar de meer mannelijke kant begint met de lentecollectie van 2017, die voor het eerst zal worden gepresenteerd tijdens de Men’s Fashion Week in juni a.s.
Dit is groot nieuws voor het kledinglabel, daar McCartney zich primair heeft gefocust op het in de damesmarkt zetten van haar kenmerkende stijl sinds de lancering van haar modehuis in 2001. Haar collecties hebben zich sindsdien uitgebreid met confectiekleding, accessoires, lingerie, brillen, geuren en een lijn voor kinderen die ze introduceerde in 2010.

Stella McCartney is vooral bekend vanwege haar stijl die vooral bestaat uit klassieke maar trendzettende combinatiekleding, wijde soepele pakken,  comfortabele breisels, een in het algemeen vlot-ogende stijl, die gemakkelijk te vertalen is naar herenkleding. Haar ervaring met herenkleding gaat in feite terug tot het vroege begin van haar carrière als ontwerpster, toen zij in de leer was bij haar vaders kleermaker, Edward Sexton, op Savile Row.

Als levenslang vegetariër zal ze nooit leer of bont gebruiken voor haar ontwerpen, dus verwacht geen zwarte motorjacks of jassen met bontkraag in haar komende collecties. Maar, we weten zeker dat er genoeg andere prachtige opties voor in de plaats komen.

Het laat weinig twijfel dat Sir Paul McCartney een van de eersten zal zijn die een ontwerp van zijn dochters heren kledinglijn zal dragen nadat die is uitgebracht – dus, tegen die tijd kun je echt letterlijk zijn nieuwe look imiteren. Dat gezegd hebbend, als je niet van plan bent om te wachten tot volgend jaar lente om je voorliefde voor deze Beatles man te kunnen betuigen, dan hebben we nog wel een paar Sir Paul-stijl kleding tips die je door deze zware periode heen kunnen helpen.
Paul McCartney’s kledingstijl heeft de evolutie door de jaren heen wel meegekregen. Zijn dagen als mop-top popster, toen hij een voorliefde had voor skinny broeken en psychedelische prints lijken over, daar die wildere mode tijden zijn verdrongen door een wat meer gedekte ‘rock-star-in-town’ stijl die gestroomlijnd en gemakkelijk is.  

Je kunt zijn huidige stijl overnemen door in de eerste plaats alles op kledinggebied simpel te houden. Een op maat gemaakt colbert – bij voorkeur een mooie marineblauwe tint of een tweed blazer in een donkerder nuance – en een broek zijn al goed. Draag een sportjasje over een helder wit overhemd, of, om het extra cool te maken, draag er een t-shirt onder voor net dat beetje rebellie, een rockster randje.

Lagen zijn ook essentieel voor een goed op McCartney geïnspireerd voorkomen. Het is zo simpel als het dragen van een overhemd onder een kostuumjasje met een sjaaltje om het af te maken of het combineren van een t-shirt met een trui met v-hals. Om je Sir Paul verschijning helemaal af te maken, laat je glimmende puntschoenen achterwege en strik je een paar sneakers – ‘trainers’ zoals hij ze zou noemen in zijn Engelse tongval. Het dragen van een kostuum in combinatie met, zeg, een paar Converse kicks is te doen, je ziet er alleen maar des te meer nonchalant cool mee uit als resultaat.

En, tenslotte, als je echt de McCartney manier van kleden wil aannemen, vergeet dan niet om altijd dier-vriendelijke kleding te dragen. Geen leer en geen bont – behalve nepbont natuurlijk. Met leren riemen en schoenen in overvloed, nog afgezien van jassen, kan dat wel eens de lastigste regel zijn om na te volgen.

(Bron: cheatsheet.com)
(Vert: Marijke Snel – van Asperen)


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
412500