Beatlesfanclub NL

Favreau wilde een kort optreden van de Beatlesleden, maar werd afgewezen, net als de makers van de film uit 1967. Tijdens de productie van Disney’s tekenfilm The Jungle Book van Rudyard Kipling, kwamen de filmmakers op het lumineuze idee om ’s werelds grootste band, de enige echte Beatles, een gastrol te geven in de film.


John Lennon, Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr zouden de stemmen zijn van een viertal aasgieren, uitgedost met ragebollen op hun kop, die het mooie lied ‘That’s What Friends Are For’ zouden zingen. Dat mooie plannetje werd echter nooit werkelijkheid als gevolg van volle agenda’s of, zoals wordt beweerd, de weigering van Lennon om er zijn medewerking aan te verlenen.  
Het schijnt dat Lennon zijn veto heeft uitgesproken over het optreden en dat hij tegen manager Brian Epstein heeft gezegd om tegen Disney te zeggen dat ze veel beter Elvis Presley daarvoor konden inhuren. Uiteindelijk treden er in de film aasgieren op met een namaak-Liverpool accent, gezongen door J. Pat O'Malley, Digby Wolfe, Lord Tim Hudson en Chat Stuart, en werd het Beatles-achtige nummer omgevormd tot een tijdloos, vierstemmig barbershoplied.
Het lijkt erop dat Jon Favreau alsnog die gemiste kans wilde binnenhalen, maar hij kreeg weer nul op het rekest. De regisseur van de nieuwste versie van The Jungle Book zegt dat hij heeft geprobeerd McCartney en Starr voor de rollen van de aasgieren te strikken, maar dat het hem niet was gelukt om de wereldberoemde musici te bemachtigen.


“We hebben geen Beatles-aasgieren”, vertelde hij in The Radio Times. “Ik heb het er wel over gehad om Paul en Ringo binnen te halen voor de film, omdat ze de Beatles toen voor de originele film wilden, maar het lukte niet. We kwamen te laat op het idee. Misschien als er een vervolg komt…”
Een gedenkwaardige stem die Favreu wél binnenhaalde is die van Scarlett Johansson, die haar stembanden leent aan de hypnotiserende en gemene python Kaa. De regisseur verklaart dat dit onderdeel was van zijn doel om het boek, waarin veel mannelijke rollen voorkomen, aan te passen aan de moderne tijd, zoals ook Lupita Nyong’o is uitgekozen voor de rol van wolf Raksha.
“We leven in een andere tijd nu. Het is vreemd om alleen maar mannelijke rollen te hebben. In de film van ’67 is de hele rolbezetting mannelijk”, zei Favreau tegen The Press Association. “In Kiplings boek was er een belangrijke figuur genaamd Raksha, die we echt naar voren hebben gehaald. Zij is het hart en de ziel in de belangrijkste relatie met Mowgli.”
“En toen veranderden we Kaa de slang in Scarlett Johansson, die een ongelooflijk warme, prachtige, meeslepende, dramatische stem heeft, en ik denk dat dat geholpen heeft om er meer evenwicht in te brengen zodat het meer van deze tijd voelt.”

The Jungle Book is vanaf 15 april te zien in de Britse bioscopen.

(Bron: independent.co.uk)
(Vert: Linda Weller)


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
412500