Beatlesfanclub NL

please me gesigneerd beatles album 20.000 pond

Een zeldzaam eerste persing en gesigneerd album van hun Please Please Me album van een vrouw uit de Grantham regio die haar 53 jaar geleden werd gegeven zou haar £25.000 kunnen opleveren wanneer het deze week geveild wordt.

De onbekende vrouwelijke verkoper — die anoniem wil blijven — was als teenager een fan van de Fab four toen het album uitkwam in Maart 1963.

En ze werd er eigenaar van omdat de vader van een vriendin de manager was van het hotel in Londen waar de grootste pop band toen verbleef.

Nu gaat het veilinghuis in Lincolnshire van Golding, Young en Mawer de internet biedingen voorbereiden die liggen tussen de £18.000 en £25.000 voor het album en de gesigneerde hoes.

Ze hebben al aanzienlijke belangstelling gehad voor het album en een kaart ook gesigneerd door de groep — een apart item wat zeker tot meer dan £600 of  £800 zal stijgen —  in het Grantham veilinghuis.

De verkoop vindt aanstaande woensdag 6 april plaats vanaf 10 uur in de Old Wharf Road veilinghuis in de stad.

Please Please Me was het eerste album uitgebracht door de Beatles en zag het licht op 22 Maart 1963. Vier verschillende persingen werden geproduceerd met verschillende etiketten.

“Lot 16 is een album van de eerste persing. Het is van cruciaal belang voor elke serieuze verzamelaar van Beatles memorabilia ,” volgens de zittende Grantham veilingmeester en taxateur Craig Bewick.

“En dit specifieke album is geverifieerd met het zwart en gouden Parlophone etiket en met relevante merktekens wat het nog interessanter maakt voor verzamelaars.

“We hebben ook de handtekeningen laten nakijken door een gerenommeerde expert, en vooral die van Paul McCartney.

“Samen met haar vriendinnen was ze ongeduldig het album van een band die ze op radio Luxemburg beluisterden aan het afwachten.

“In alle eerlijkheid kan ik zeggen dat dit een van de leukste dingen is die ik te koop aan kan bieden sinds mijn tijd bij het Grantham veilinghuis.

“Wij gaan er vanuit dat er maar 50 kopieën in de wereld zijn van dit album uit de eerste persing en we verwachten veel interesse op de dag van verkoop.

“De schatting van £18.000 tot £25.000 is er omdat eenzelfde kopie in Amerika is verkocht vlak voor Kerstmis voor het enorme bedrag van $26.000.

“Kopieën die 10 jaar geleden werden verkocht haalden £10.000 tot £15.000.”

De vrouwelijke verkoper zei: “Ik kan me nog herinneren dat mijn vriendin Anne ons vertelde dat de Beatles logeerden in het hotel waar haar vader manager was. Het was opstaan en gaan om het album te kopen en hen treffen voordat ze naar hun volgende show zouden gaan.

“Het album is overal geweest. Toen ik jonger was namen we onze platen mee naar feestjes bij elkaar of naar lokale jongeren centra’s.

“Ik kan me nog herinneren dat ik Mick Jagger daar tegen kwam. Ik heb de plaat altijd gehouden en er nooit afstand van willen doen.”

De Beatles waren op toernee met Tommy Roe en Chris Montez en hadden opgetreden in de ABC bioscoop in Croydon op 21 maart 1963, de dag voordat de LP uitkwam.

De vader van Anne kreeg de kans de band te pakken te krijgen voordat ze naar hun volgende show in Doncaster gingen.

De verkoopster en haar vriendinnen stonden op het treinstation klaar om op schoolreis te gaan naar Londen toen de vader van Anne het perron op kwam lopen met de gesigneerde platen.

Op elk album stond de naam van de meisjes plus de handtekeningen van alle vier, inclusief die van Paul McCartney.

In de hoes van de verkoopster zat een extra verassing, een kaart die te koop staat als lot 17 die gesigneerd is door alle vier de band leden — maar George Harrison ondertekende Paul McCartney’s handtekening op de kaart !

Het publiek kan de hoes en de kaart dinsdag 5 april zien tussen 10 en 16 uur en woensdag 6 april vanaf 8.30 uur.

(Bron: lincolnshireecho.co.uk)
(Vert: Trix van Twist)


Reacties   

#1 jan hendrik 11-04-2016 20:58
Volgens mij is het minimumbod (inmiddels) niet gehaald. Bij mijn weten worden dit soort astronomische bedragen alleen betaald voor de Please Please Me-elpee met 'zwart en gouden Parlophone-labe l' in de stereoversie (PCS1202). Dit is de monoversie (PMC1202); en daar zijn er gewoon veel meer van... En dan mag je er ongeveer 1000 euro per handtekening bijtellen, als de handtekeningen echt zijn.

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
632930