Beatlesfanclub NL

Technologiereus Sony overweegt de verkoop van een omvangrijke catalogus met muziekrechten, waaronder ruim 250 Beatles-liedjes.
 
Dat melden Amerikaanse media op basis van anonieme bronnen. Sony is voor de helft eigenaar van de catalogus Sony/ATV, de erven van Michael Jackson hebben de andere helft in bezit.
 
Herstructurering
De 'King of Pop' was er vroeg bij met het aanschaffen van de collectie, hij stapte al in 1985 in en betaalde zo'n $47 miljoen. In 1995 verkocht Jackson de helft van het eigendom aan Sony voor $100 miljoen. Sinds de dood van Jackson wordt zijn aandeel beheerd door John Branca, een bekende advocaat in de muziekwereld.
 
Sony heeft naar verluidt de optie gelicht die beide partners de mogelijkheid geeft om de andere helft te kopen, maar het is nog niet duidelijk of de Japanners willen verkopen of juist verkopen. Sony is al jaren bezig met een omvangrijke herstructurering, om minder afhankelijk te worden van de verkoop van consumentenelektronica.
 
Melodie
De waarde van de collectie wordt geschat op circa $2 miljard. Vorig jaar leverde de catalogus Sony een slordige €494 miljoen winst op. Een dergelijke portefeuille kan lucratief zijn, omdat partijen die tekst of melodie van de nummers willen gebruiken voor commerciële doeleinden, de eigenaar moeten betalen voor het gebruik.
 
(Bron: detelegraaf.nl)
 

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
636860