Beatlesfanclub NL

Yoko Ono’s Imagine Peace Tower op Videy Island (IJsland) zal vandaag - op John Lennon’s geboortedag - verlicht zijn.

De lichten in de toren branden tot 8 december, de dag waarop Lennon werd vermoord. Videy Island ligt op slechts enkele minuten van de kust van IJsland, ter hoogte van de hoofdstad Reykjavik.
 
Om 17:30 uur begint een speciaal programma. Muzikant Olof Arnalds en het fantastische Reykjavik Mannenkoor treden op, mensen kunnen een rondleiding rond het eiland volgen en in het Videyjarstofa House wordt een tentoonstelling geopend van werken van Yoko’s dochter Kyoko.
 
Op kosten van Yoko worden vanaf de kade van Skarfabakki tussen 17:30 en 19:20 u gratis overtochten geregeld naar het eiland, en weer terug later die avond. 
De Imagine Peace Tower is een kunstwerk dat ontworpen is door Yoko Ono en is opgedragen aan alle mensen die strijden voor vrede, zoals wijlen haar echtgenoot deed. De naam is ontleend aan Lennon's lied ‘Imagine’.
 
Nadat de toren voor de eerste keer werd verlicht in 2007, werd dit jaarlijks gedaan van 9 oktober tot 8 december en op Nieuwjaarsdag, de eerste dag van de lente en bij speciale gelegenheden.
Het monument bestaat uit een witte wensput, waarin in 24 verschillende talen de woorden ‘Imagine Peace’ gekerfd staan . De 15 zoeklichten die het monument verlichten worden voorzien van stroom uit de ruim voorradige geothermische energie. Op een heldere avond kan je de lichtstralen tot wel 4 kilometer hoog de lucht in zien schijnen.
 
(Bron: icelandmag.visir.is)
(Vert.: Aad Kuling)
 

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
636850