Beatlesfanclub NL

Tegenwoordig wordt elke popster met twee hitjes in de top 40 gezien als een legende. Ringo Starr is dat werkelijk.
 
Starr is 75 jaar geleden geboren in de wijk de Dingle in Liverpool. Samen met Paul McCartney en de overleden John Lennon en George Harrison heeft hij de populaire muziek opnieuw gedefinieerd.
 
Het drummen van Starr zorgde voor houvast voorThe Beatles in de obscure tenten in Hamburg en tijdens de gillende gekte in Shea Stadium. Hij heeft verknipte fans op een afstand gehouden en gevochten tegen een leger Blue Meanies.
Anderen zouden op hun lauweren rusten, maar Richard Starkey niet.
 
Het was zelfs een bijzonder druk jaar voor de voormalige en nog steeds fab drummer.
Deze maand zit hij midden in een tour in Noord-Amerika. Voordat de tour begon, heeft Starr een aantal vragen beantwoord.
 
In 1989 heb je de All Starr Band opgericht, met een talentvolle samenstelling die elke tour verandert. De huidige band is al sinds 2012 dezelfde. Waarom heb je deze musici niet gewisseld?
Ik had geen band in 1989, en ik wilde graag een band. Ik wilde drummen met fijne mensen, en ik wilde de entertainer zijn voor op het podium. In mijn eerste band zaten Joe Walsh, Levon Helm, Billy Preston en Dr. John. Dat was het begin. Normaalgesproken doe ik een tour, daarna gaat de band uit elkaar, en dan vormen we een andere band. 
 
Op je vorige albums stonden autobiografische nummers: “Liverpool 8”, “Rory and the Hurricanes”, en “In Liverpool”. Heb je dit bewust gedaan, en ga je dat in de toekomst weer doen?
Ja. Ze vroegen of ik m'n autobiografie wilde schrijven, en ik dacht bij mezelf, ik ga geen autobiografie schrijven! In plaats daarvan staat op elk album een nummer als “Rory”, over m'n vroege muzikale leven... En met dit boek (“Photograph”) laat ik zien waar ik was, met wie ik was, en dan vertel ik wat over de foto's natuurlijk. Dus dat is ook een manier om het anders te doen dan alleen een autobiografie te schrijven (lacht).
 
In december laat je honderden Beatles-items veilen. De opbrengsten daarvan gaan naar de Lotus Foundation. Voor degenen die het niet kennen, wat doet die stichting?
Het is een liefdadigheidsinstelling die Barbara en ik tien jaar geleden hebben opgezet. Het is nogal breed. We richten ons niet op één bepaald onderwerp. We hebben bijvoorbeeld Haïti, de David Lynch Foundation en ons plaatselijk dorp in Engeland geholpen. We helpen als mensen geweld moeten ontvluchten. We helpen mensen met een verslaving. We helpen kinderen. We kwamer er ook achter dat als we iemand helpen, we dat drie jaar kunnen doen zodat mensen niet in de problemen komen als hun huur wordt opgezegd. We hebben MusicCares geholpen, en zoveel anderen. Bijvoorbeeld de Variety Club, een liefdadigheidsinstelling die vakanties voor gehandicapte kinderen verzorgt. We pakken het breed aan. We richten ons niet op één ding.
 
“1+”, een dvd en Bluray-uitgave van 50 promotievideos en videos met optredens van The Beatles, gaat de volgende maand in de verkoop. Heb je een favoriet onder die videos? 
Het live-optreden dat ik het leukste vind is van The David Frost Show (“Hey Jude”), waar iedereen op de achtergrond meezingt (zingt) “Nah nah nah nah nah nah nah...” Dat was geweldig. En ook “Strawberry Fields”, toen we de piano aan het schilderen waren - dat bedachten we ter plekke - en Paul in boom inklom. Dat was betoverend. In “Penny Lane” moesten we paardrijden. We hadden nog nooit eerder een levend paard gezien! (lacht).
 
Begin dit jaar werd je als solo-artiest opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame. Was dat belangrijk voor je?
Ik voel me tevreden. We zaten er al in als band, maar ik vond het tijd worden dat ik er ook als solo-artiest inkwam. Wat nog mooier was dan die toekenning, was dat ik met al die geweldige artiesten mocht spelen. Paul was er en speelde - hij deed de speech zoals je weet - en Joe (Walsh) was er. Ik kon spelen met Green Day. Joan Jett, een prachtig mens, was er ook, en ik kon eindelijk kennismaken met haar. Het is zo'n moment dat er heel veel gebeurt, en in mijn geval, allemaal leuke dingen.
 
(Bron: nola.com)
(Vert.: Liesbeth te Boekhorst)
 

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
636840