Beatlesfanclub NL

Deze kerst komt de Kerstman met een gele onderzeeër.
 
The Beatles openen hun kluis met als resultaat de uitgave van hun jaren zestig muziekvideo’s – opgelapt en geremastered voor surround geluid.
 
De uit 27 nummers bestaande CD/DVD en CD/Blu-ray ‘The Beatles 1’ combineert gerestaureerde video’s met ieder nummer in nieuw stereo en 5.1 Dolby Digital en DTS HD surround geluid.
 
De deluxe uitgave ‘Beatles 1+’ eert hun carrière met meer dan 200 minuten aan 50 promotiefilmpjes en –video’s. Het bevat de 27 nummer één hits, samen met de gerestaureerde video’s, en een tweede disc met 23 video’s, waaronder alternatieve versies en zeldzame en gerestaureerde films en video’s.
 
De collectie wordt uitgebracht op 6 november.
 
Dit zijn de albumdetails van Apple Records:
 
The Beatles 1
 
DISC 1 AUDIO (CD) + DISC 1 VIDEO (DVD of Blu-ray)
Love Me Do
From Me To You
She Loves You
I Want To Hold Your Hand
Can't Buy Me Love
A Hard Day's Night
I Feel Fine
Eight Days a Week
Ticket To Ride
Help!
Yesterday
Day Tripper
We Can Work It Out
Paperback Writer
Yellow Submarine
Eleanor Rigby
Penny Lane
All You Need Is Love
Hello, Goodbye
Lady Madonna
Hey Jude
Get Back
The Ballad of John and Yoko
Something
Come Together
Let It Be
The Long and Winding Road
 
DISC 1 VIDEO EXTRA’S
Paul McCartney audio commentary 
Penny Lane
Hello, Goodbye
Hey Jude
Ringo Starr filmed introductions
Penny Lane
Hello, Goodbye
Hey Jude
Get Back
 
The Beatles 1+
 
DISC 1 AUDIO (CD) + DISC 2 VIDEO (DVD of Blu-Ray)
(Hetzelfde als bovenstaand)
 
DISC 3 VIDEO (DVD of Blu-Ray)
Twist & Shout
Baby It's You
Words Of Love
Please Please Me
I Feel Fine
Day Tripper  
Day Tripper  
We Can Work It Out  
Paperback Writer  
Rain  
Rain  
Strawberry Fields Forever
Within You Without You/Tomorrow Never Knows
A Day In The Life
Hello, Goodbye 
Hello, Goodbye  
Hey Bulldog
Hey Jude  
Revolution
Get Back  
Don't Let Me Down
Free As A Bird
Real Love

The Beatles 1
 
[CD: DVD: CD+DVD: Blu-Ray: CD+Blu-Ray]
DISC 1 AUDIO (CD) + DISC 1 VIDEO (DVD or Blu-ray)
 
Love Me Do
From Me To You
She Loves You
I Want To Hold Your Hand
Can’t Buy Me Love
A Hard Day’s Night
I Feel Fine
Eight Days a Week
Ticket To Ride
Help!
Yesterday
Day Tripper
We Can Work It Out
Paperback Writer
Yellow Submarine
Eleanor Rigby
Penny Lane
All You Need Is Love
Hello, Goodbye
Lady Madonna
Hey Jude
Get Back
The Ballad of John and Yoko
Something
Come Together
Let It Be
The Long and Winding Road
 
DISC 1 VIDEO EXTRAS
 
Paul McCartney audio commentary
Penny Lane
Hello, Goodbye
Hey Jude
Ringo Starr filmed introductions
Penny Lane
Hello, Goodbye
Hey Jude
Get Back
The Beatles 1+
 
CD/2-DVD: CD/2-Blu-ray]
DISC 1 AUDIO (CD) + DISC 2 VIDEO (DVD or Blu-Ray)
(Hetzelfde als bovenstaand)
 
DISC 2 VIDEO (DVD or Blu-Ray)
 
Twist & Shout
Baby It’s You
Words Of Love
Please Please Me
I Feel Fine
Day Tripper *
Day Tripper *
We Can Work It Out *
Paperback Writer *
Rain *
Rain *
Strawberry Fields Forever
Within You Without You/Tomorrow Never Knows
A Day In The Life
Hello, Goodbye *
Hello, Goodbye *
Hey Bulldog
Hey Jude *
Revolution
Get Back *
Don’t Let Me Down
Free As A Bird
Real Love
DISC 2 VIDEO EXTRA
 
DISC 2 extra video
Paul McCartney geeft commentaar
 
Strawberry Fields Forever
VIDEOS - BEATLES 1 DVD
 
1.LOVE ME DO –  nieuwe clip met materiaal van het BBC TV-programma ‘The Mersey Sound’ met beeldmateriaal dat werd opgenomen op 27 augustus  1963 in het Little Theatre in Southport.
2. FROM ME TO YOU –  Een live optreden in de Royal variety Show op 4 november 1963 in het Prince of Wales Theatre in Londen .
3. SHE LOVES YOU –  Een live optreden tijdens de Zweedse Televisieshow ‘Drop In’ opgenomen op 30 oktober 1963 tijdens de korte Schandinavische tour van The Beatles.
4. I WANT TO HOLD YOUR HAND –  Een opname van het televisieprogramma  ‘Late Scene’ op de televisie in Granada -  opgenomen op 25 november 1963.  
5. CAN'T BUY ME LOVE – Eerste opname van de TV show ‘Around The Beatles’ op 28 april 1964 dat  de maand nadien werd uitgezonden. Het gaat hier om een andere track dan de hitsingel die werd opgenomen op 19 april 1964. 
6. A HARD DAY'S NIGHT – Live optreden in het Palais des Sports in Parijs op 20 juni 1965 tijdens een korte Europese tour. 
7. I FEEL FINE – Gefilmd in de Twickenham Filmstudios op 23 november 1965.
8. EIGHT DAYS A WEEK – Een gloednieuwe clip gemaakt van filmmateriaal van het concert dat zij gaven in het Shea Stadium  in New York op 15 augustus 1965. De groep bracht toen 12 nummers maar niet ‘Eight Days a Week’. De clip toont de hectische levensstijl tijdens de hoogdagen van Beatlemania. 
9. TICKET TO RIDE – Gefilmd in de Twickenham Filmstudios op 23 november 1965. 
10. HELP! – Een clip die nog maar weinig vertoond werd en gefilmd werd in de Twickenham Filmstudios op 23 november 1965.
11. YESTERDAY –  Het optreden van Paul tijdens de Ed Sullivanshow en op video opgenomen op 14 augustus 1965, en uitgezonden in de loop van de volgende maand daags voor de single werd uitgebracht in Amerika. 
12. DAY TRIPPER – er werden verschillende versies opgenomen van deze clip die werd gefilm in de Twickenham Filmstudios op 23 november 1965. Dit is de 2de versie – alle vier de Beatles droegen polohemdjes, alleen Paul droeg een zwart hemd. 
13. WE CAN WORK IT OUT – Hier werden drie verschillende versies van opgenomen, ze werden gefilmd in de Twickenham Filmstudios op 23 november 1965. Dit is de 2de versie waarin alle vier de Beatles een zwart polohemdje droegen.
14. PAPERBACK WRITER – in 35mm, en in kleur, in Chiswick Park, West Londen, gemaakt door  directeur Michael Lindsay-Hogg.
15. YELLOW SUBMARINE – deze clip is nieuw gemaakt met  materiaal van het originele Yellow Submarine beeldmateriaal. 
16. ELEANOR RIGBY – clip rechtstreeks overgenomen van de film Yellow Submarine. 
17. PENNY LANE – clip gemaakt door de Zweedse directeur Peter Holdmann dat The Beatles toont in Stratford, Londen en in het Knolepark in Kent, met bijkomend filmmateriaal dat in Liverpool werd gefilmd. 
18. ALL YOU NEED IS LOVE in Studio One in  Abbey Road, op 25 juni 1967, en opgenomen op verschillende plaatsen over de  hele wereld als onderdeel van het televisieprogramma ‘Our World’. Deze versie in kleur werd gemaakt voor het TV-programma ‘The Beatles Anthology’ in 1995. 
19. HELLO, GOODBYE –  – Het Saville Theatre in Londen werd gebruikt als locatie voor deze promofilm. De opnames waren op 10 november 1967 en The Beatles droegen hun outfits van Sgt. Pepper. 
20. LADY MADONNA – alvorens naar India te vertrekken , gingen The Beatles nog studio 3 (Abbey Road) in op 11 februari 1968. Ze werden gefilmd tijdens de opname van ‘Hey Bulldog’.  
21. HEY JUDE – Gefilmd in de  Twickenham Filmstudios op 4 september,  opnames voor de TV-show van  David Frost, ‘Frost On Sunday’.  De introdructie door David Frost is verschillend van de aankondiging die op disc 2 staat.
22. GET BACK – promo clip van de originele opname van de single die opgenomen werd tijdens het dakconcert . Deze nieuwe clip is een exact duplicaat van de originele maar met een veel beter beeldkwaliteit. 
23. THE BALLAD OF JOHN AND YOKO –  de originele promoclip toont beelden uit de film ‘Let it Be’ samen met andere privé beeldmateriaal gemaakt in Amsterdam, Londen, Parijs en Wenen. 
24. SOMETHING – videobeelden van  George en Pattie, John en Yoko, Paul en Linda,  Ringo en Maureen.  Ze werden gemaakt op locaties in Berkshire, Surrey, en Mull of Kintyre.
25. COME TOGETHER – clip werd gemaakt  in 2000  door Melon Dezign bij de lancering van de website thebeatles.com en het uitbrengen van het originele  album ‘Beatles 1’.
26. LET IT BE –  promo clip gemaakt in 1970 en gebruikt voor het bekend maken van de single die versc
hillend was van de song in de film ‘Let it Be’, de clip werd hermaakt met origineel beeldmateriaal. 
27. THE LONG AND WINDING ROAD – clip met beeldmateriaal  rechtstreeks genomen van de film ‘Let it Be’ 
 
DELUXE EDITIE BONUS VIDEO DISC  
 
1. TWIST AND SHOUT  – Het programma ‘Scene at 6.30’ van de televesie in Granada – het werd ingeblikt op 14 augustus 1963. 
2. BABY IT'S YOU – van 2 clips die gebruikt werden om de single te promoten met beeldmateriaal van ‘Live at the BBC’ uit 1995. De clip heeft unieke kleurbeelden van The Beatles die gemaakt werden  buiten aan de BBCstudios in Lower Regent Street in Londen. 
3. WORDS OF LOVE –  ‘On Air – Live At The BBC’ ( Volume 2)  werd uitgebracht in 2013 en daar stond ‘Words of Love’ op, een nummer van Buddy Holly dat de groep ooit had opgenomen voor een radioprogramma. Deze nieuwe clip is een samenvoeging van  bestaand beeldmateriaal en innovatieve animatiebeelden..
4. PLEASE PLEASE ME  -  beeldmateriaal dat op werd  video opgenomen op 9 februari  voor  de Ed Sullivan Show, en werd uitgezonden op 23 februari 1964. 
5. I FEEL FINE – gemaakt in de Twickenham Filmstudios op 23 november 1965,  deze clip toont The Beatles die ‘fish & chips’ eten tijdens hun lunchpauze.
6. DAY TRIPPER -  de TV special ‘The Music Of Lennon & McCartney’ die voor het eerst uitgezonden werd midden december 1965. 
7. DAY TRIPPER – in de Twickenham Filmstudios op 23 november 1965,  The Beatles droegen  hun speciale Shea Stadium jasjes, de jasjes met het speciale kraagje. 
8. WE CAN WORK IT OUT – in de Twickenham Filmstudios op 23 november 1965 –  The Beatles droegen hun Shea Stadium jasjes.
9. PAPERBACK WRITER – op 19 May 1966 opgenomen op video in Abbey Road, op deze studioversie  zie je een korte introductie van Ringo. Het werd uitgezonden tijdens de Ed Sullivanshow in Amerika. 
10. RAIN –  het B-kantje van  'Paperback Writer', in kleur gefilmd in Chiswick House, West Londen, op 20 Mei 1966.
11. RAIN  –   clip in zwart/wit samengesteld uit verschillende opnames van ‘Rain’ en videobeelden  opgenomen in Abbey Road op 19 mei 1966.
12. STRAWBERRY FIELDS FOREVER –  beelden gemaakt door Peter Goldmann en nieuw beeldmateriaal, dit werd gefilmd in Knolepark in Kent op 30 en 31 januari 1967. 
13. WITHIN YOU WITHOUT YOU/TOMORROW NEVER KNOWS –  2 tracks werden samengevoegd – één van Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band en de andere van Revolver. Dit werd gemaakt voor The Beatles Loveshow van Cirque du Soleil  -  juni 2006 in Las Vegas. Deze video werd ook gebruikt als promomateriaal voor de release van het album ‘Love’ later dat jaar..
14. A DAY IN THE LIFE – in Studio One in Abbey Road op 10 februari 1967, hier spelen klassiek geschoolde muzikanten in de clip mee, ze waren  gekleed in avondkledij, ze hadden ook  een valse neus op  en  droegen gekke hoedjes  tijdens de opname.
15. HELLO, GOODBYE – deze clip is ook opgenomen in het Saville Theatre in Londen op 10 november 1967, The Beatles droegen hier hun eigen gewone ‘straat’kleren
16. HELLO, GOODBYE – de derde versie was ook opgenomen in het Londense Saville Theatre op 10 november 1967, het bevat elementen uit hun eerste twee films aangevuld met uniek beeldmateriaal 
17. HEY BULLDOG – origineel beeldmateriaal van een opname uit 1968 die gemaakt werd voor de promofilm ‘Lady Madonna’ 
18. HEY JUDE – is één van de twee andere opnames die gemaakt werden op 4 september 1968 voor de show van David Frost. De intro van David is verschillend van de intro in de clip op disc 1. 
19. REVOLUTION  –  deze opname werd gemaakt op dezelfde dag als de opnames voor ‘Hey Jude’. Je hoort hier John als leadzanger volledig live, net zoals het meeste backing vocalwerk van Paul  en George. De muziekinstrumenten, ook de electrische piano van Nicky Hopkins, komen van de mastertape.
20. GET BACK –  deze clip werd gemaakt in 2003 om de release van het album ‘Let it Be … Naked’ bekendheid te geven en er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van beeldmateriaal dat gemaakt werd in de studio tijdens de beroemde Get Back/Let it Be sessies.
21. DON'T LET ME DOWN  – was het  B-kantje van de single ‘Get Back’ en deze clip is een samenvoegen van live optredens tijdens het dakconcert in 1969. Het werd  gebruikt bij het uitbrengen van het album ‘Let it Be ... Naked’ in 2003. 
22. FREE AS A BIRD – de video uit 1995 is het werk van kunstdirecteur Joe Pytka, die gebruik maakte van het concept  ‘kijken door het oog van een vogel’ om zo hulde te brengen aan vele Beatlessongs en beelden. 
23. REAL LOVE –  video gemaakt door Geoff Wonfor samen met  Kevin Godley, ex-10cc lid  en bekend popkenner en popmuziekmaker. Deze video werd gemaakt in 1996 om de single in de publiciteit te brengen.
 
(Bron: Masslifecom)
(Vert: Laura Alblas en Janien Nuijten-Colans)
 
 

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
636840