Beatlesfanclub NL

In maart verschijnt een nieuw boek over George Harrison. Om te herdenken dat George Harrison dit jaar 73 zou zijn geworden publiceert  Paper Jukebox het eerste deel van een reeks boeken, die de gehele carriére van George Harrison zal omvatten, getiteld: George Harrison Soul Man Vol. 1.Het boek is samengesteld door auteur en Beatles expert John Blaney. Het boek zal de eerste diepgaande kritische beoordeling geven van de opmerkelijke carrière van Harrison.

9780954452872.jpg

Deel 1 brengt de periode in beeld van de wat verlegen ster in de periode van “Wonderwall Music” in 1968 tot aan “George Harrison” uit 1979. De songs worden geplaatst in hun historische, culturele en spirituele context. Ook worden zijn stijlveranderingen in kaart gebracht, zoals het bombastische geluid van de Wall of Sound van Phil Spector, die niet zijn werk altijd ten goede komt..

John Blaney is een gepassioneerd fan van The Beatles. Dat geeft aan zijn verhaal een beeld van veel ervaring met de gestrengheid van een professioneel historicus. Zijn vorige boeken gingen over Paul McCartney “The Songs He Was Singing”, John Lennon “Listen To This Book”, The Beatles “Beatles For Sale: How Everything They Touched Turned To Gold”en over Paul McCartney en John Lennon “Together Alone: A Crritical Discography Of Their Solo Work”. Ook schreef hij een boek over de geschiedenis van de Pub Rock en de geboorte van de New Wave “A Howlin” Wind”.

Blaney studeerde aan het Camberwell College of Arts en het Goldsmith College in London. Daarna werd het curator van een museum voor technologie.

“George Harrison Soul Man Vol. 1” bevat 416 pagina’s. Het is een hardcover boek met meer dan 400 kleurenfoto’s, inclusief alle varianten op platenhoezen en labels die in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten nogal verschillend zijn.

John Blaney: George Harrison Soul Man Vol. 1https://ir-na.amazon-adsystem.com/e/ir?source=bk&t=applerecords-20&bm-id=default&l=ktl&linkId=8ad9c54b6151be18beb5aaaba9d88df1&_cb=1452167045251
Hardback ISBN 978-0-9544528-7-2
Publication date 25/03/2016

The Hamburg Dayshamburg.jpg

John Timmons werkt momenteel aan een stripverhaal over de periode van The Beatles in Hamburg “The Hamburg Days”.

Hij laat de fans visueel beleven wat The Beatles allemaal meemaakten wanneer zij optraden in de clubs in Hamburg. Het boek is helemaal niet prijzig. Het boek stelt zich ook ten doel jonge kinderen kennis te laten maken met de jonge mannen, die The Beatles in die tijd waren. Hij wil ze hen ook laten begrijpen. Dit boek is het eerste in een reeks van vier boeken, die Timmons over The Beatles wil maken. Wanneer je bent geïnteresseerd in de eerste 20 pagina’s, volg dan deze link. Je kunt direct contact opnemen met de auteur door te mailen naar  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bron: wogew.blogspot.be, vertaling door Toine Gribling


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
632770