Beatlesfanclub NL

Een Japanse schrijfster en  fotografe volgde  een weeklang de voetstappen die de beroemde muzikant  John Lennon ooit op Bermuda zette. Kozue Etsuzen heeft verschillende  plekken op de foto gezet die door John Lennon zijn bezocht tijdens zijn laatste zomer vakantie in 1980, 6 maanden voor hij werd doodgeschoten in New York. De foto’s zullen komend jaar in Japan worden gepubliceerd.

Het is een droomopdracht voor mevrouw Etsuzen, ze is niet alleen een hele grote fan van de Beatles en John Lennon maar ze is ook nog nooit op Bermuda geweest.
Ze zei: ‘Het is nooit in mij opgekomen dat ik hier een keer zou komen en deze plaatsen zou bezoeken’.

Tijdens haar bezoek heeft ze Undercliffe, een huis in Fairylands, Pembroke gezien. Dit huis werd door lennon gehuurd tijdens zijn verblijf in juni en juli 1980.
Ze heeft foto’s genomen bij Spanish Point, waar ooit de muzikant en zijn 5 jaar oude zoon Sean op de foto werden gezet. En heeft Magnolia House aan de Front Street bezocht. Hier zat indertijd de Disco 40 nachtclub waar de voormalige Beatle, volgens zijn zeggen, inspiratie opdeed om weer  na 5 jaar muziek te gaan schrijven.
Op haar reisschema stonden ook de botanische tuinen waar Lennon de Double Fantasy freesia zag. De naam van deze freesia werd later voor zijn comeback album gebruikt. Dit album werd vlak voor zijn overlijden,op 40 jarige leeftijd, uitgebracht.

Mevrouw Etsuzen,die ook vertaalster is, woont al 17 jaar in Engeland, Hier heeft ze ook zo nu en dan  rondleidingen voor toeristen begeleid naar belangrijke Beatles plekken zoals de Abbey Road studios in Londen. Ook heeft ze in Japan verschillende artikelen over de Beatles vertaald.

Door de informatie uit Royal Gazette van 2005 (waar een artikel in stond over het verblijf van lennon op Bermuda) te gebruiken samen met haar eigen kennis op dit gebied heeft ze de voetsappen van de muzikant over het eiland kunnen volgen.

Mevrouw Etsuzen zei:’Spanish Point was de beste plek omdat dit nog steeds lijkt op hoe het was toen John en Sean daar op de foto gingen.

 

John Lennon en zijn zoon Sean, die uitkijken over het water bij Spanish Point in de zomer van 1980.
Rechts Kozue Etsuzen op dezelfde plek.

En om het huis te zien waar hij ooit verbleef, en St George, een prachtige plek waarvan ik begrijp dat hij het daar heerlijk vond en het een paradijs noemde.’
Mevrouw Etsuzen vermeldt ook dat er een groep mensen in Japan is die probeert om de Double fantasy freesia opnieuw te kweeken.
De verdwenen bloem is niet meer na 1990 in de handel geweest.

Op de vraag  waarom de interesse in de Beatles en Lennon nog zo groot is na 40 jaar dat de Beatles uit elkaar gingen en Lennon 30 jaar geleden overleed gaf ze als antwoord:’De Beatles waren groots en veel mensen konden zich vinden in Lennon met zijn achtergrond. Hij had een moeilijke jeugd en erna heel veel succes. Zijn muziek heeft het leven van velen verandert.’
Ook zei mevrouw Etsuzen dat ze onder de indruk was van Bermuda in het algemeen. ‘Het is er eg leuk en de mensen zijn zo aardig.’

(Bron: royalgazette.com - USA)
(Vert.: Danielle de Lignie)


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
633700