Beatlesfanclub NL

Ringo Starr lacht als een klein kind met Kerst bij de suggestie dat zijn nieuwe album meer dan een beetje Beatlesachtig is. De 69-jarige legende heeft vrede met een verleden waar keer op keer op wordt teruggekeken op dit verrassend goede soloalbum. Verrassend, omdat zijn vorige soloalbums de neiging hadden om vooral schattig te zijn. Met die albums vertrouwt hij te veel op zijn minzame manier van doen en zijn Scouse charme. Maar nu niet meer.

Met een ondeugende titel als Y Not — een antwoord aan de twijfelaars — zou dit misschien wel eens het beste solo-Beatle werk kunnen zijn sinds John Lennon’s Double Fantasy. Omringd door zijn vrienden, zoals Joe Walsh, Dave Stewart, Edgar Winter, Joss Stone, Ben Harper  en een of andere kerel genaamd McCartney, serveert Ringo nostalgische popmuziek.

De opvallendste nummers van het album zijn toch wel ‘Peace Dream’ en ‘Walk With You’. De eerste is Ringo’s ‘Imagine’, een pleidooi voo r vrede, waarin niet alleen John Lennon bij naam wordt genoemd, maar dat tevens gitaarspel in de stijl van George Harrison bevat.
De laatste is een heerlijk duet met Macca, waarop de twee Beatles zingen over levenslange vriendschap en kameraadschap. “Paul ging naar de Grammy’s, dus hij kwam nog bij mij op bezoek om wat basgitaar te spelen," zegt Ringo. “Hij zei: ‘Geef me de koptelefoon eens.’ Hij g ing naar de microfoon en verzon zo even een stuk waarbij hij mijn stuk vervolgde. Dat is echt Paul McCartney en iets beters is er niet.
Hierdoor lijkt het nummer op een gesprek tussen ons. Het was Paul’s idee om het stuk 1 tel na mij te doen. Dat is de reden dat hij een genie is een ongelofelijke bassist."

Op een ander plekje op het album laat het nummer ‘The Other Side of Liverpool’ horen hoe The Beatles de redding waren van Ringo. Zij haalden hem uit een donkere gewelddadige buurt. ‘Fill In The Blanks’
rockt in de stijl van ‘Come Together’ en tevens is er een sitar te horen. Het is de eerste keer dat Ringo ook zelf de producer is van een van zijn albums.
“Ik was degene die het minst betrokken was bij de productie van de Beatles platen," zegt hij. “Maar ik ga in de toekomst alles zelf doen.
Ik zocht een producer, keek in de spiegel en ik zag er die dag erg ‘groovy’ uit."
Zoon Zak Starkey, die heeft gedrumd bij Oasis en The Who, is het hiermee eens. “Hij zei dat het goed klinkt en dat ik dit altijd al had moeten doen," zegt Ringo. “Waarom niet?"

(Bron: sundaymercury.net — USA)
(Vert.: Ellen Clement)


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
633580