Beatlesfanclub NL

Op een nieuwe tentoonstelling in Schotland zullen verscheidene niet eerder vertoonde foto's van John Lennon en Yoko Ono te zien zijn.

Voor degenen die het niet weten: Dundee is een klein Schots plaatsje aan de Noordzeekust. Naast George Lamb (Britse radio- en tv-presentator, geboren in Dundee, vert.) schonk het ons ook Clash Magazine.
Daarom doet het ons veel plezier te kunnen berichten over een nieuwe opwindende tentoonstelling in de stad. 'From Dundee to Abbey Road' zal plaatsvinden in Discovery Point en toont het werk van de vergeten fotograaf Iain MacMillan.

Deze fotograaf komt uit Dundee en ging naar Londen, waar hij een serie foto's maakte van de snel veranderende stad. Deze werden gepubliceerd in het boek 'The Book of Londen' in 1966, en zo trok de fotograaf al snel de aandacht van Yoko Ono.
MacMillan werkte nauw samen met John Lennon en de Japanse, en hij fotografeerde tijdens Live Peace in Toronto (1969) door John en Yoko, en was ook betrokken bij Sometime in New York City (1972). Hij woonde toen een maand bij het stel.

Als vervolg hierop ontwierp Iain MacMillan de hoes voor de single 'Happy XMas (War Is Over)'. De fotograaf exposeerde in de jaren 80 over heel de wereld, en ging later met pensioen. Hij woonde in het landelijke Carnoustie.

In 1993 werd Iain MacMillan uitgenodigd om te werken aan de hoes van Paul McCartney's album 'Paul Is Live', waar op het beroemde zebrapad van Abbey Road van the Beatles nog eens voorkwam.
De fotograaf overleed helaas in 2006. 'From Dundee To Abbey Road' hoopt het werk van deze fotograaf weer onder de aandacht te brengen.
'From Dundee To Abbey Road' is te zien vanaf 27 februari tot en met 3 juni.

(bron: clashmusic.com -USA)
(Vert.: Ruby Van Den Bergh)


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
633580