Beatlesfanclub NL

Dit jaar maakten 63 liedjes kans op een Oscar nominatie, maar slechts vijf werden daadwerkelijk genomineerd. Vorig jaar was het Oscar-kampioen Bruce Springsteen, wiens met een Golden Globe bekroonde titelsong voor de film ‘The Wrestler’, werd genegeerd. Dit jaar kregen U2 en Paul McCartney de klappen van de muziekafdeling van de Oscars. U2 schreef en zong ‘Winter’ voor de film ‘Brothers’, terwijl McCartney hetzelfde deed met ‘(I Want to) Come Home’ voor de film ‘Everybody’s Fine’.

Beide topartiesten hebben een connectie met de Academy Awards. U2 verloor in 2002 met ‘The Hands That Built America’ uit de film ‘Gangs of New York’ van Eminim’s ‘Lose Yourself’ van de film ‘8 Mile’.
Dit jaar verloren de Ierse rockers en Sir Paul de race voor beste nummer bij de Golden Globes van het nummer ‘The Weary Kind’ uit de film ‘Cra zy Heart’. Dat nummer — geschreven door Ryan Bingham en T Bone Burnett — dingt mee naar een Oscar, samen met twee nummers uit ‘The Princess and the Frog’ van Oscar-kampioen Randy Newman, ‘Take It All’ uit de film ‘Nine’ van tweevoudig Tony-winnaar Maury Yeston en ‘Loin de Paname’  uit de film ‘Paris 36’ van Reinhardt Wagner en Frank Thomas.
Newman, die dit jaar niet genomineerd was voor een Golden Globe, won zijn enige Oscar en liet 17 andere genomineerden achter zich in 2001 met het nummer ‘If I Didn’t Have You’ uit de film ‘Monsters, Inc.’.

Paul McCartney was een van de achterblijvers met de titelsong voor de film ‘Vanilla Sky’. In 1973 zaten McCartney en zijn vrouw Linda in de race voor beste nummer voor de titelsong van ‘Live and Let Die’ — zij verloren van ‘The Way We Were’. McCartney heeft wel een Oscar gewonnen met de andere Beatles in 1970 voor Best Original score met ‘Let It Be’ uit de gelijknamige film.

Dus hoe kon het dat U2 en McCartney dit jaar niet bij de laatste vijf zaten? Oscars’ Regel 16 bevat de criteria voor het kiezen van de laatste nominaties uit de lange lijst mogelijkheden. Er was geen reden voor het comite om slechts drie nominaties aan te bevelen, omdat het aantal nummers veel hoger lag dan de grens van 25 om zo’n actie uit te voeren.

Anders dan bij andere onderdelen — als acteren, waarbij een geheime stemming plaatsvindt — bekijkt het comite de clips van alle geschikte inzendingen en geven zij punten van 6 tot 10, waarbij ook halve punten gegeven kunnen worden. Als een lid van het comite een nummer heeft dat meedingt, mag hij of zij niet meestemmen.
In het reglement staat: “Als niet een nummer de gemiddelde score van 8.25 of meer heeft, zullen er geen genomineerden zijn in deze categorie. Als slechts een nummer die score bereikt, zullen dat nummer en het nummer met de daaropvolgende hoogste score de twee genomineerden zijn. Als twee of meer nummers (tot vijf) die score bereiken, zullen zij de genomineerden zijn.

Dit jaar zijn er vijf genomineerden, dus we weten dat zij allen minimaal 8.25 hebben gescoord. Misschien dat de nummers van U2 en McCartney die score ook hebben bereikt, maar dat de anderen nog hogere scores hadden.

(Bron: goldderby.latimes.com — USA)
(Vert.: Ellen Clement)


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
633820