Beatlesfanclub NL

Er was eens een stukje tekst, geschreven door George Harrison halverwege de jaren ’60. De tekst was of een gedicht of het begin van een liedje.
Niemand leek te weten waarvoor de acht regels bedoeld waren, maar de Liverpoolse liedjesschrijver Dean Johnson nam de woorden over en maakt er een liedje van, getiteld ‘Silence (Is Its Own Reply)’.

Het liedje kwam uit nadat schrijver Hunter Davies (die het bestaan van de tekst bekend heeft gemaakt) en BBC Radio Merseyside DJ Spencer Leigh op de radio discussieerden hoe een liedje van de tekst zou worden ontvangen. Het resultaat van het gesprek was dat Dean Johnson werd gevraagd of hij het liedje kon afmaken.
“Spencer belde me opeens en liet een boodschap achter dat hij een interessant voorstel voor me had," zegt Johnson. “Ik belde hem terug en toen hij zei dat hij wilde dat ik zou werken aan George’s onafgemaakte liedje, vond ik dat onvoorstelbaar, ontzettend geweldig en vooral, een enorme eer. Mijn idee was om George’s gevoel te volgen tot aan de conclusie. De woorden waren zeer eerlijk en medelevend en Harrison schreef dit duidelijk vanuit zijn hart. Ik heb mijn  best geprobeerd om in zijn hoofd te kruipen en ik ben er zeer trots op dat mensen die het nummer hebben gehoord, vinden dat ik een geloofwaardig vervolg heb gemaakt op de originele tekst."

In eerste instantie werd gedacht dat de woorden refereerden aan een onbeantwoorde liefde, maar Davies en andere denken nu dat de tekst gaat over de ongemakkelijke relatie tussen George Harrison en John Lennon.
Het manuscript met de tekst is tevens opgenomen in de meest recente versie van Davies’ biografie ‘The Beatles’ die afgelopen december opnieuw werd uitgebracht.
‘Silence (Is Its Own Reply)’ was voor het eerste te horen tijdens de ‘On the Beat’ show van Spencer Leigh op 3 oktober op BBC Radio Merseyside. De YouTube video van het optreden is al meer dan 14.000 keer bekeken en de reacties zijn over het algemeen positief. Johnson praat over het liedje in de YouTube video en zegt dat nummer binnenkort verkrijgbaar zal zijn op cd. “De cd wordt deze week gemaakt.
Waarschijnlijk zal het over een dag of tien te koop zijn," schreef hij ons in een e-mail afgelopen vrijdag.
Bekijk hier de video:

" target=_blank mce_href="
">
.

(Bron: examiner.com)
(Vert.: Ellen Clement)

 


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

2 mei 2024

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
633510