Beatlesfanclub NL

We spraken met Paul McCartney’s woordvoerder over de geruchten die de ronde doen met betrekking tot concerten die Paul in Brazilië zou geven.
Het antwoord was zeer duidelijk: “Er zijn geen concertdata bekend."

Als we een beetje rondkijken op het net, zijn we verbaasd om te zien hoe enorm de omvang is van de geruchten die worden geplaatst. De meesten zijn niet nieuw en zijn zelfs meer dan 6 maanden oud. Zoals we al in een eerder artikel vermeldden, doen geruchten rond een concert van McCartney in Brazilië al langer de ronde.
De meest interessante ontdekking, maar niet meer geloofwaardig, is van niemand minder dan de Braziliaanse website van het tijdschrift Rolling Stone. Deze pagina is al online sinds juni. Het is in het Portugees, maar een vertaling (via Google (en daarna opnieuw in duidelijk Nederlands vertaald door uw vertaler)) van de eerste pagina levert het volgende op:
‘Paul McCartney zal Brazilië toevoegen aan wat waarschijnlijk zijn laatste wereldtournee in zijn carrière zal zijn. In april 2010 zal Paul twee shows geven, een in Sao Paulo en een in Brasilia — deze laatste om het 50-jarig bestaan van de hoofdstad te vieren.’

De pagina bevat meer verouderde informatie, waaronder een verklaring dat ‘De nieuwe tournee meer dan 100 steden over de hele wereld zal aandoen en meer dan twee jaar zal gaan duren’. Dat klopt allang niet meer, omdat McCartney iedere keer alleen korte tours heeft gedaan langs een paar steden.
De site van de Braziliaanse Rolling Stone noemt de site SongKick.com, een Britse ticketsite, waarop vijf concerten staan vermeld tussen februari en juni, een ongelofelijk lange tijd. De vermelde data zijn 26 februari in Praça Da Baleia in Rio Das Ostras, Brazilië; 16 april in het Maracana stadion in Rio De Janeiro; 18 april in het Morumbi stadion in São Paulo, Brazilië; 21 april in het Esplanada dos Ministerios in Brasilia; en een tweede concert in São Paulo in het Estádio Marcelo Stefani op 12 juni. Het ziet er naar uit dat iedereen die data verzonnen kan hebben (de site vraagt gebruikers om concerten aan te vullen, waar zij vanaf weten en de site niet). Pollstar, die een goede reputatie heeft als het gaat om concertinformatie, heeft geen enkel McCartney concert op de site staan voor het Morumbi stadion.

De vertaling van een andere link van Lauro Jadim van Vega.com lijkt te zeggen dat onderhandelingen om Paul McCartney naar Brasilia te halen niet succesvol zijn gebleken. Dat zou ook bevestigen dat de lijst concerten op SongKick eigenlijk gewoon iemands fantasie is. En naar alle waarschijnlijkheid is het niet het enige gerucht.

(Bron: examiner.com)
(Vert.: Ellen Clement)


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
633510