Beatlesfanclub NL

Woensdagavond geeft men de aftrap voor de Europese tournee in de Color-Line-Arena in Hamburg. Maar voor Ole von Beust heeft hij geen tijd.

De stad heeft Beatleskoorts. Paul McCartney (67) vliegt deze namiddag met zijn privejet naar Fuhlsbüttel. Hij geeft de aftrap voor zijn Europese tournee in de stad waar het ooit voor The Beatles allemaal begon. De inwoners van Hamburg hoopten op een beetje meer sentiment en vreugde bij het weerzien. Maar Sir Paul doet gewoon zijn programma en heeft niet meer tijd uitgetrokken voor de stad aan de Elbe. Landen, soundcheck, concert en weer weg. Met zijn blits bezoek blameert hij het stadsbestuur.

Iemand van het stadsbestuur zegt : ‘We hebben er alles aan gedaan om een moment te vinden waarop Paul McCatrney het gouden boek van de stad zou kunnen tekenen.’ Maar de legendarische ster weigerde. ‘Geen tijd!’ Dit is niet de eerste keer dat de burgemeester Ole von Beust door de ex-Beatle voor schut wordt gezet. Ook bij het laatste bezoek aan Hamburg kon Paul geen tijd vrij maken voor een bezoek aan het stadhuis. Men mocht het gouden boek (waarin menig gekroonde hoofden en staatsleiders hun handtekening gezet hebben) naar de concertzaal brengen en daar zou Paul dan het boek handtekenen. Dit ging echter te ver voor het stadsbestuur en dit was ondenkbaar. En nu slagen ze er weer eens niet in.

Kort voor de soundcheck zal hij landen en dan wordt hij onmiddellijk naar de Color-Line-Arena gereden. Hij heeft een hotelsuite gereserveerd maar vermoedelijk maakt hij daar geen gebruik van, en vliegt hij onmiddellijk verder. Op donderdagvoormiddag wordt hij in Brussel verwacht.

Geen prettige vooruitzichten voor de Hamburgers. Paul op het Beatlesplein, Paul in het Beatlesmuseum — niet van dit alles. Ze zullen ‘Macca’ wellicht even kunnen zien van achter zijn autoraampje als hij naar de arena gereden wordt. De ster had nochtans twee maanden geleden gezegd : ‘Dit is een unieke kans, een concert te geven daar waar alles ooit begon.’ Heel misschien blijft er toch een klein spontaan momentje tijd vrij om even stil te staan bij vroeger, misschien op de Reeperbahn ’s nachts om halfeen.

(bron : mopo.de)
(vert : Janien Nuijten-Colans)


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
633890