Beatlesfanclub NL

De sterren van de nieuwe film over John Lennon's jeugdjaren komen naar de filmpremière in het Odeonin Liverpool One.

'Nowhere Boy', die afgelopen maand het London Film Festival afsloot, gaat over de tienerjaren van de Beatle in Liverpool, in de jaren 50.
Een van de originele leden van Lennon's eersteband The Quarrymen, Pete Shotton, zei dat de film ‘het tijdperk goed weergaf’.

De film komt uit op tweede Kerstdag, maar deze première bracht de cast en crew gisterenavond al terug naar de stad. De opbrengst van deze première gaat naar het Alder Hey Imagine fonds van de stad.
David Morrissey, de acteur afkomstig uit Liverpool die Lennon's stiefvader Bobby Dykins speelt, werd op de rode loper verwelkomd door flitslichten van alle camera's.
Regisseur Sam Taylor-Wood kwam ook de rode loper op, aan de arm van haar verloofde en samen met Aaron Johnson, die Lennon speelt.
De zeven jaar oude Alex Ambrose uit Roby speelt Lennon als kind. Ook hij poseerde voor de camera's. Hij zei dat hij het geweldig vond om Lennon te spelen.
Toen de film afgelopen was, applaudisseerde het publiek.

Morrissey, eerder al genomineerd voor een Bafta, bracht voor de première enige tijd door in Alder Hey (een kinderziekenhuis in Liverpool, vert.), en hij vertelde het publiek waarom hij wilde dat de opbrengst van deze première naar dit goede doel zou gaan: ‘Toen ik bij deze film betrokken werd, leek me dat erg passend. Je hebt hier een film over John Lennon in zijn jonge jaren, en het Imagine fonds gebruikt het logo dat John tekende van zijn zoon Sean, toen deze nog een baby was. Ook Yoko is een geweldige steun geweest. Het was een grootse campagne en een geweldig doel om te steunen. Ik kende Sam al, maar ze is nu een heel goede vriendin geworden, evenals Kevin Loader, de producer van de film. Dus ik heb het hen voorgesteld en gevraagd of ze mee wilden doen, en ze zeiden 'ja, absoluut', dus daar ben ik erg blij mee.’

Shotton, 68 jaar oud, was een van de drie voormalige Quarrymen die de première bijwoonden. Hij zei: ‘Het was erg emotioneel om de film te zien. Ik was sprakeloos. Het was heel anders dan ik me had voorgesteld, ik ben positief verrast. Ik had niet gedacht dat de karakters zo authentiek zouden zij. Er werd verbazingwekkend goed geacteerd. Ik kwam hier bepaald niet objectief naar toe, omdat het een deel van mijn geschiedenis is en ik heb allen zo goed ken. Maar de acteurs waren erg authentiek en ik zag de echte mensen terug in hen.’
Shotton poseerde voor de fotografen met Josh Bolt, van Hunts Cross (voorstad van Liverpool, vert.) die Shotton speelt in de film.

Verdere gasten waren Sam Bell, uit Winsford, die George Harrison speelt; Kerrie Hayes uit Anfield; en Angelica Jopling en Abbey Greenhalgh, die allen ook in de film spelen.
Verder zagen we voormalig Big Brother winnaar Craig Phillips, ex-Brookside actrice Suzanne Collins, en verscheidene leden van de cast van Hollyoaks.

Ze gingen allemaal naar een after-party in het nabij gelegen Palm Sugar Lounge.
Verwacht werd dat er duizenden Ponden zijn ingezameld voor het Imagine fonds.

(Bron: liverpoolecho.co.uk)
(Vert.: Ruby Van Den Bergh)


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
632780