Beatlesfanclub NL

Het Leger des Heils heeft grote plannen voor het gebied dat John Lennon inspireerde tot het schrijven van de legendarische Beatles-song ’Strawberry Fields Forever’ uit 1967.

 

straw

 

Precies 40 jaar na het uitkomen van de song maakte het Leger des Heils - eigenaar van het terrein - bekend dat zij plannen heeft ingediend bij de gemeente Liverpool voor het bouwen van een bezoekers- en opleidingscentrum aan Beaconsfield Road in Woolton. Oorspronkelijk stond hier het kindertehuis van het Leger des Heils. Dit lag vlakbij het huis aan Menlove Avenue, waar John Lennon zijn jeugd doorbracht.

 

In ‘Strawberry Fields Forever’ (1966) haalt hij herinneringen op aan zijn jeugd en aan de keren dat hij over de muur klom om met zijn vrienden in het park te spelen. The Beatles startten de opname van het psychedelische meesterwerk op 24 november 1966 in de Abbey Road Studio’s. De plaat werd in februari 1967 uitgebracht met een dubbele A-kant: op de andere kant stond ‘Penny Lane’. Al snel werden ze allebei favoriete Beatles-songs, maar de single werd in Engeland van de eerste plaats afgehouden door ‘Release Me’  van Engelbert Humperdinck.

 

Het hek van Strawberry Field is voor toeristen een van de populairste bestemmingen in Liverpool. Het is een replica van het origineel, maar in de nieuwe plannen wordt het oude hek teruggeplaatst. Het kindertehuis werd in 1970 afgebroken en vervangen door een gebouw dat aan de eisen van de tijd voldeed, maar in 2005 ook weer werd gesloten. In het nieuwe plan zal dit gebouw worden afgebroken. 
 
De nieuwe gebouwen die volgens het plan op het terrein zullen verschijnen omvatten een opleidingscentrum voor jongvolwassenen met leerproblemen, een bezoekerscentrum met een tentoonstellingsruimte, een cafe en een kadowinkel.
Het Leger des Heils kreeg al in 2014 toestemming voor de bouw van het opleidingscentrum en het bezoekerscentrum, maar heeft de plannen inmiddels aangevuld met de andere bestemmingen. In 1980 vertelde John Lennon in een interview in Playboy: ”Vlakbij mijn huis aan Menlove Avenue was Strawberry Field, waar ik als kind vaak speelde met mijn vrienden Nigel en Pete. We hadden er altijd plezier. Daar komt de naam van de song dus vandaan: Strawberry Fields Forever." 
 
 
(Vert: Aad Kuling)

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
631560