Beatlesfanclub NL

De dochter van de eigenaar van de Cavern Club onthult een van de eerste foto's die Linda McCartney nam van Paul, enkele weken nadat ze elkaar voor het eerst ontmoet hebben.

 

image

 

- Debbie Greenberg, dochter van Alf Geoghegan, heeft de foto's gepubliceerd 
- Ze zijn in 1968 genomen door Linda in de beroemde Cavern Club
- Debbie heeft ook foto's vrijgegeven van de bruiloft van Pauls broer Mike
- De foto's zijn gepubliceerd in haar boek, getiteld 'Cavern Club: The Inside Story'

 

Een vrouw van wie de vader de beroemde Cavern Club in de jaren 50 runde, heeft een van de eerste foto's vrijgegeven die Linda McCartney nam van Paul, enkele weken nadat ze elkaar ontmoet hadden.
De vader van Debbie Greenberg, Alf Geoghegan, runde de Cavern van 1966 tot 1971 en Debbie heeft in de familiearchieven foto's gevonden van de Beatle, genomen door (toen) zijn vriendin Linda.
Ze heeft de foto's gepubliceerd in haar nieuwe boek, getiteld 'Cavern Club: The Inside Story'.

 

"Paul kwam op 25 oktober 1968 in de club, en vertelde mijn vader dat zijn nieuwe vriendin Linda in de auto zat. Hij vroeg of hij haar mee naar binnen mocht nemen om haar te laten zien waar het allemaal begon", vertelt Debbie. "Hij zei dat hij over een uurtje terug zou komen, dus mijn vader ging snel een fototoestel kopen zodat hij wat foto's kon nemen wanneer Paul zou terugkomen. Een uur later kwam Paul terug en gingen we naar de bar. We boden hen champagne aan, Linda nam de fles over en schonk het in. Mijn vader pakte toen zijn camera en vroeg of hij wat foto's mocht maken, maar Linda zei dat zij dat wel wilde doen, omdat ze goed kon fotograferen. Linda, die toen pas een paar maanden met Paul ging, nam foto's van Debbie met Paul, en daarna gingen ze allemaal naar de kelder zodat ze kon zien waar the Beatles begonnen waren."

 

Debbie was destijds 23 jaar en werkte in de Cavern. Ze vertelt verder: "Er was een band aan het spelen, ze heetten The Curiosity Shop, en Paul zei 'Alright lads', hij ging achter de piano zitten en speelde Hey Jude. Het was echt bijzonder, dat nummer was pas een paar maanden eerder uitgekomen en dit was de enige keer dat hij het gespeeld heeft in the Cavern Club. We waren er ondersteboven van. Toen ging Paul het podium op en speelde samen met de band, hij ging drummen en zei dat hij een gefrustreerde drummer was. Nadat Paul en Linda weer weg waren, lieten we de foto's ontwikkelen en bleken ze heel goed gelukt te zijn. Op dat moment realiseerden wij ons niet dat zij een professioneel fotografe was."

 

 


(Vert.: Ruby Van Den Bergh-Coenraads)

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
632010