Beatlesfanclub NL

Wat: Veiling van Entertainment & Music Memorabilia
Waar: Heritage Actions, 3500 Maple Avenue, 17th Floor Dallas, Texas, 75219
Wanneer: 12 november
 
unnamed
 
Topitems: De veiling biedt een indrukwekkende collectie items voor verzamelaars en muziekliefhebbers. De verkoop omvat de Gibson Hummingbird Akoestisch gitaar uit 1969 van Janis Joplin, waar ze haar klassieker Me and Bobby McGee mee componeerde en opnam. Onder de hoogtepunten ook een verzameling zeldzame toneelkostuums, outfits die gedragen zijn door rocksterren en een pruik die gedragen is door Marilyn Monroe.
 
Buiten deze zaken hebben verzamelaars van Beatlesmemorabilia de gelegenheid om een gesigneerde eerste druk van 'P.S. I Love You/Love Me Do 45"' te kopen.
 
De topstukken van deze verkoop zijn:
 
* Yesterday and Today, van the Beatles, sealed Livingston mono "Butcher Cover" LP, uitgebracht op 20 juli 1966 door Capitol Records. Yesterday and Today was de 9e Beatles release in de VS van Capitol, de titel is gebaseerd op de aanwezigheid van de single 'Yesterday'. Geschat op $22.000.-.
* Een zeer zeldzame door de Beatles gesigneerde eerste druk van "P.S. I Love You/Love Me Do" 45 (Parlophone, 1962), gesigneerd op het label op de B kant met zwarte balpen. Er staat "John Lennon xxx/Paul McCartney/George Harrison/Ringo Starr xx". Geschat op $20.000.-.
 
En er wordt ook nog een door popster en icoon Prince bespeelde en door hem goedgekeurd prototype Schecter Diamond Series Cloud Gitaar, een kobaltblauwe elektrische gitaar in de beroemde "Cloud" vorm en stijl, beroemd gemaakt door Prince geveild. Geschat op $13.000,-.
 
 
(Vert.: Ruby van Den Bergh-Coenraads)
 

Reacties   

#1 jan hendrik 10-11-2016 18:09
22-Duizend dollar als minimumbod voor een mono-Butchercov er. Dat is veel te duur. Voor de stereoversie is het wel redelijk. Ik heb altijd begrepen dat de monoversie van de Butchercover 'slechts' vier- tot vijfduizend dollar waard is.

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
632240