Beatlesfanclub NL

Sitarspeler Anoushka Shankar praat over haar nieuwe album, de op handen zijnde Indiase tournee en The Beatles.

 

unnamed 4

 

Tijdens haar jeugd verslond ze muziek. En waarom niet? Niet bij iedereen zat George Harrison (The Beatles) in de kamer ernaast, terwijl hij de geheimen van de sitar aan het uitknobbelen was onder leiding van haar vader. Sitarspeler Anoushka Shankar – dochter van de overleden Pandit Ravi Shankar – dompelde zich onder in het beste van beide werelden. Haar vingers onderzoeken de nog onbekende mogelijkheden van de fretten; ze houdt ervan om samen te werken en te experimenteren, terwijl ze de klassieke stijl nauwgezet intact laat. De 35-jarige is helemaal klaar om haar nieuwe album, Land of Gold, te promoten, naast een aantal concerten in India volgende maand. Haar eerste stop is het NH7 Weekender (muziekfestival in India) in Pune.

 

Fragmenten uit een interview:
 
Wat is het idee achter je nieuwe abum ‘Land of Gold’?
Het werd geschreven als antwoord op de overweldigende humanitaire crisis die miljoenen vluchtelingen treft in Europa. Ik was tijdens deze zomer mijn pasgeboren zoon aan het voeden toen het nieuws over de vluchtelingen steeds weer verscheen op mijn televisie. Het deed me zeer om de kinderen te zien lijden. Als moeder kon ik me niet voorstellen hoe het moest voelen om mijn kinderen in veiligheid te brengen. Het album is mijn antwoord. Het gaat tegelijkertijd over woede, verdriet en hoop.
 
Welk advies van je vader draag je met je?
Zelfs na tientallen jaren en duizenden shows hechtte hij belang aan elke afzonderlijke show. Hij deed nooit nonchalant over welke show dan ook, zelfs als het in een klein dorpje was. Die toewijding, dat was ongelofelijk.
 
Wat maakt jouw zus, Norah Jones, tot jazz-expert?
Ze is een begaafd vocalist en instrumentalist. Haar combo, waarbij ze de piano bespeelt en zingt, is uniek. Ze is ook een geweldige songwriter en heeft een hoge mate van artistieke integriteit.
 
Hoe hecht waren jij en George Harrison?
Ik kan niet uitleggen hoeveel oom George voor me betekende. Hij was een van mijn belangrijkste ouderfiguren. Ik heb dierbare herinneringen aan hem toen wij samenwerkten op mijn vaders album ‘Chants of India’. Hij heeft het album geproduceerd. Later heb ik op zijn herdenkingsconcert gespeeld samen met dierbare vrienden zoals Paul McCartney, Ringo Starr en Eric Clapton.
 
(Bron: mid-day.com)
(Vert: Linda Weller)

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
631880