Beatlesfanclub NL

aaron krerowicz beatles wetenschapper

De meest vooraanstaande Beatles-wetenschapper ter wereld, Aaron Krerowicz, werd 15 jaar na het uiteenvallen van de band geboren. Hoe komt het dan dat hij zo’n grote fan is van John, Paul, George en Ringo?
“Het korte antwoord is: door mijn vader. Hij was gek op The Beatles. Hun tweede album was het eerste dat hij in zijn leven kocht. In ons huis was hun muziek altijd te horen. Ik kan mij eigenlijk niet herinneren dat ik geen Beatles-muziek hoorde”, zei Krerowicz, die jaarlijks honderden lezingen geeft over de muziek van de band. Onlangs gaf hij zijn multi-media presentatie ‘The Beatles: Band of the Sixties’ in het Peabody Institute in Danvers. Bij hem gaat het alleen maar om de muziek, terwijl de meeste deskundigen zich met de geschiedenis van de band bezig houden.
“Ik zie mensen tijdens mijn presentaties vaak wat sceptisch kijken. Ik ben 30 jaar oud; mensen vragen zich af of ik wel genoeg over The Beatles weet”.
In 2011 won hij een onderzoekspremie voor zijn studie van The Beatles. De universiteit kocht op zijn verzoek 60 boeken, DVD’s, videobanden en CD’s om te kunnen bestuderen. Deze materialen zijn voor alle studenten van de universiteit beschikbaar in de universiteitsbibliotheek. Daar vind je ook de drie boeken die Krerowicz heeft geschreven over de band en hun muziek. “Ik heb een analytische benadering gekozen van de muziek waar ik altijd dol op ben geweest”, zei hij. “Ik geef liever een een muzikale analyse van Beatles-songs dan een les in hun geschiedenis. Ik beschik over analytische technieken en heb een grondige kennis van muziektheorie, waardoor ik diepgaande analyses van muziek kan maken”.
Toch is zijn presentatie geen droog academisch verhaal. Muziekliefhebbers die eerdere voordrachten hebben gevolgd zijn er razend enthousiast over. Krerowicz heeft er inmiddels een full-time job aan. Zijn favoriete album is Abbey Road, en dan met name de lange medley op de B-kant. Zijn favoriete song is John Lennon’s ‘I Am The Walrus’. Met het beluisteren van deze song begon het allemaal. “Toen ik dit nummer in 2010 hoorde, besefte ik dat The Beatles veel meer waren dan een popgroep en dat zij een heel belangrijke plaats innemen in de muziekgeschiedenis.

(Bron: itemlive.com)
(Vert: Aad Kuling)


Reacties   

#2 Desmir 24-10-2016 10:38
Hello, goodbye,

Ik heb veel vertrouwen in Krerowicz.
Meer dan in Lewisohn.
Bij Krerowicz gaat het om de muziek, dat waardeer ik zeer.

Groet.
#1 jan hendrik 21-10-2016 18:06
Er is eigenlijk maar een Beatleswetensch apper en dat is Mark Lewwisohn.

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
632280