Beatlesfanclub NL

'Ik steun Music Venue Trust omdat artiesten ergens klein moeten kunnen beginnen [...] en kleine concertzalen zijn hier altijd de hoeksteen voor", aldus Paul McCartney na het gisteren zeer goed ontvangen en voor de derde keer gehouden evenement Venues Day in de Roundhouse. Sir Paul McCartney heeft zijn steun uitgesproken voor de poging van Music Venue Trust om de kleinere popzalen in het Verenigd Koninkrijk te beschermen.

De ex-Beatle, die afgelopen zaterdag optrad tijdens het tweede en laatste weekend van 'megafestival' Desert Trip in California, vertelt: "Gedurende mijn carrière heb ik het geluk gehad om wereldwijd in allerlei zalen te spelen, zowel grote als kleine, van kleine clubs tot enorme stadions. Zonder de kleine clubs, pubs en zaaltjes zou mijn carrière heel anders gelopen kunnen zijn. Ik steun Music Venue Trust omdat artiesten een plek nodig hebben om te beginnen, zich te ontwikkelen en om aan hun vak te werken, en kleine zaaltjes zijn hier altijd de hoeksteen voor geweest. Als we livemuziek op dit niveau niet steunen is de toekomst voor muziek in het algemeen in gevaar."

Andere bekendheden die hun steun geven aan de missie van MVT zijn schrijver, komiek en 'national treasure' Stephen Fry, Jeremy Pritchard van Everything Everything en J. Willgoose van Public Service Broadcasting.

Fry: "Ben je het zat dat onze kleine poppodia moeten sluiten wegens hebberige ontwikkelaars met een korte-termijn-visie, en door mensen zonder gevoel voor cultuur? Laten we ons verenigen en #Fightback."

Willgoose: "Wij zijn enorme supporters van Music Venue Trust en hun steun voor kleine podia door het hele land. De laatste jaren hebben al teveel concertzaaltjes hun deuren moeten sluiten en degenen die er nog zijn, staan onder enorme druk van gewetenloze ontwikkelaars. Er is vrijwel geen bescherming door de overheid, zowel nationaal als lokaal."


(bron: iq.mag.net)
(Vert.: Ruby Van Den Bergh-Coenraads)


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
631600