Beatlesfanclub NL

eerbetoon paul simon aan george harrisons muzikale
Hoeveel impact kan een Global Citizen wereldwijd hebben?
Dat zal donderdag de hamvraag zijn tijdens ‘The World On Stage’, een feestelijke bijeenkomst die mogelijk gemaakt wordt door Global Citizen in New York. Hier zal de Global Citizen George Harrison Award zijn debuut maken, een onderscheiding voor bijzondere muzikale en activistische prestaties, gepresenteerd door Paul Simon.

Tijdens The World On Stage komt een keur aan artiesten, hoogwaardigheidsbekleders en pleitbezorgers bijeen, waaronder Paul Simon, Regina Spektor, Forest Whitaker, Cecily Strong en Darren Criss, om aandacht te vragen voor de verhalen van voorvechters die zich hard maken voor zaken op het gebied van gelijkheid voor meisjes en vrouwen, opleiding, gezondheid, water en hygiëne, milieu, financiering en innovatie, en voedsel en honger. Ze zullen hun verhalen delen terwijl zakelijke en politieke leiders grote financiële toezeggingen voor het komende jaar zullen aankondigen aan politieke doelen over de hele wereld.

Het evenement, dat gehouden wordt in de New York University’s Skirball Center, vindt plaats twee dagen voor de organisatie zijn jaarlijkse Global Citizen Festival houdt, met optredens van artiesten zoals Rihanna, Kendrick Lamar en Metallica en pleitbezorgers vanuit de hele wereld, voor een concert voor zo’n 60.000 mensen in het Central Park in New York.
Maar het evenement van donderdag zal in het teken staan van een meer persoonlijke mix aan muziek en activisten. Jon Batiste, van The Late Show met Stephen Colbert, en Tom Morello van Rage Against the Machine, werken samen om de muzikale optredens te organiseren. Regina Spektor, Aloe Blacc & Maya Jupiter, Moxie Raia en de Kenyan Boys Choir zullen allemaal gaan optreden.

Het hoogtepunt van de avond zal zijn als Simon het toneel betreedt met familieleden van wijlen George Harrison om de naar hem vernoemde onderscheiding te introduceren, gevolgd door optredens van Spektor en Morello.

"Toen George de muziekwereld opriep om te reageren op een humanitaire crisis, gaf hij een voorbeeld dat door kunstenaars op alle mogelijke gebieden tot op deze dag wordt gevolgd," vertelde George's vrouw Olivia Harrison aan Global Citizen. "Door het gebruik van zijn eigen talent, in een poging om anderen te helpen, weerspiegelt zijn nalatenschap de doelen en de missie van de Global Citizen-beweging. We zijn er bijzonder trots op deze eerste onderscheiding uit naam van George te ontvangen. "

"Muziek was en zal een belangrijk onderdeel van de strijd blijven voor een vreedzamere, rechtvaardiger en menselijker wereld," zei Morello. "Niemand wist dit beter dan de grote George Harrison."

Tussen de optredens door zullen activisten uit de hele wereld hun verhalen delen over een reeks belangrijke onderwerpen. Strong zal samen met Chamki, uit Sesamstraat, met wereldleiders praten over de wereldwijde urgente problemen van water en hygiëne, terwijl Gayle King van CBS News de jaarlijkse Waislitz Award van $ 100.000 (ong. € 90.000,-) met Alex Waislitz zal overhandigen aan drie mensen die zich inzetten om een eind te maken aan extreme armoede.

Nadia Murad, een Yezidische vrouw die gevlucht is uit de Islamitische Staat, vertelt haar persoonlijke verhaal over de wreedheid van ISIS.

Tegen de achtergrond van de noodsituatie van de vluchtelingencrisis, die op dit moment een groot gedeelte van de wereld overspoelt, zullen de voormalige Deense premier Helle Thorning-Schmidt en de voormalige Australische premier Julia Gillard bespreken waarom op dit moment onderwijs voorrang moet krijgen voor de kinderen in de wereld.

Acteur Forest Whitaker zal Aristarick Joseph interviewen, de oprichter van een organisatie om kindhuwelijken in Tanzania te beëindigen, en filmmaker Michelle Mitchell zal een voorproefje geven van haar aangrijpende documentaire "The onveroordeelden", dat het verhaal vertelt van een groep jonge advocaten die zich sterk maakt voor de eerste veroordeling van verkrachting als oorlogswapen.

"Global Citizen wordt gevoed door de gedachte dat elke man en vrouw een rol kan spelen bij het terugdringen van armoede en het leven kan verbeteren van onze medeburgers over de hele wereld. We kunnen allemaal een verschil maken en ik ben vereerd om de krachten te bundelen met deze ongelooflijke organisatie en mee te helpen aan het katalyseren van actie voor grootschalige sociale verandering ", aldus Whitaker.

Het "World on Stage" evenement zal extra aandacht geven aan de impact van de campagne van miljoenen wereldburgers om wereldleiders te bewegen veranderingen in het beleid door te voeren en aanzienlijke bedragen beschikbaar te stellen voor zaken als gelijke behandeling van meisjes en vrouwen, onderwijs, gezondheidszorg, water en hygiëne, milieu, financiën en innovatie, en voedsel en honger.

(Bron: globalcitizen.org)
(Vert: Linda Weller)


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
632580