Beatlesfanclub NL

Prachtige foto's van de Fab Four tijdens hun laatste wereldtoernee in nieuwe uitgave van Genesis Publications.
beatles in tokyo in 1966 1

Het is dit jaar 50 jaar geleden dat The Beatles hun befaamde concerten in Tokyo gaven. Ter gelegenheid hiervan brengt Genesis Publications een boek uit met zeldzame foto's van hun trip naar Japan. Het boek kreeg als titel 'Hello Goodbye: The Beatles in Tokyo, 1966' en bevat foto's die werden gemaakt door de Japanse fotograaf Shimpei Asai en nooit eerder buiten Japan zijn gepubliceerd.

The Beatles kwamen op 29 juni 1966 aan in Tokyo en werden al snel geconfronteerd met de problemen rondom de geboekte Nippon Budokan. Deze hal werd tot dan toe alleen gebruikt voor traditionele Japanse optredens en was gewijd aan de Japanse soldaten die in WO II waren gevallen.
beatles in tokyo in 1966 2

Bovendien worstelde de groep in die tijd met de enorme aantallen aanvragen voor optredens, terwijl zij over twee maanden zouden stoppen met toeren, na hun allerlaatste show in Candlestick Park en San Francisco.

Toch komen The Beatles door de lens van Shimpei Asai's camera opvallend relaxed over.
Zijn prachtige collectie laat het viertal zien op het toneel, terwijl zij chillen, met traditionele Japanse maskers op, in kimono's. Fans die altijd al John in zijn onderbroek wilden zien of wilden weten wat een Beatle voor ontbijt eet, hoeven niet verder te zoeken.
beatles in tokyo in 1966 3
'Hello Goodbey: The Beatles in Tokyo, 1966', is verkrijgbaar vanaf november 2016. Een beperkte oplage met de handtekening van de fotograaf is verkrijgbaar via de site van Genesis Publicationes: www.hello-goodbye-book.com.

(Bron: mojo4music.com)
(Vert: Aad Kuling)


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
631980