Beatlesfanclub NL

beatlesboek a hard days nightIn september brengt uitgever Phaidon Press een nieuw boek uit met daarin nog niet eerder vertoonde foto’s en historische items van het filmen van de eerste Beatlesfilm ‘A Hard Day’s Night’. Hierin staan bijdrages van Mark Lewisohn, de auteur van ‘The Beatles: All These Years: Volume 1, Tune In’ en het verschijnt dit najaar, zo bevestigde Lewisohn aan Beatles Examiner op 13 juni.

Het boek draagt de titel ‘The Beatles: A Hard Day’s Night: A Private Archive’ en kan al besteld worden bij Amazon. Amazon.com geeft aan dat het boek vanaf 5 september beschikbaar is.

“Het is een fotoboek, ontleend aan de fenomenale collectie van beelden uit ‘A Hard Day’s Night’, zowel in zwart-wit als in kleur van het Walter Shenson archief, waarvan een aanzienlijk deel nog nooit eerder is gepubliceerd,” zei hij in een e-mail. “Er zijn ook korte teksten. Ik scheef een inleiding en de bijschriften.”

De regisseur van de film, Richard Lester, schreef een voorwoord voor het boek, aldus de uitgever. Behalve ‘A Hard Day’s Night’ regisseerde Lester ook verschillende andere Beatlesfilms, in het bijzonder ‘Help!’, de opvolger van ‘A Hard Day’s Night’, plus in 1967 de anti-oorlogsfilm met John Lennon ‘How I Won The War’ en de Paul McCartney documentaire ‘Get Back’. Ook regisseerde hij  ‘Superman II’ en ‘Superman III’, ‘Petulia’, ‘A Funny Thing Happened on the Way to the Forum’, ‘The Knack … and How to Get It’ en ‘Royal Flash’.

De uitgever meldt dat het nieuwe 284 pagina’s tellende boek 325 foto’s in kleur en in zwart-wit bevat die zijn genomen op de set van de film en tussen het filmen door. Ook is er andere informatie in opgenomen, zoals het productiebudget, bioscoopkaartjes, brieven van fans, filmposters, pagina’s met het script, songteksten, krantenartikelen en omslagen van tijdschriften. Het koffietafelboek zal vier uitvouwbare pagina’s en acht speciale, anders gedrukte pagina’s bevatten.

Bron: examiner.com
(Vert. Laura Alblas)


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
632280