Beatlesfanclub NL

henry mccullough overledenHenry McCollough, die bandlid was van Paul McCartney and Wings op het album “Red Rose Speedway”, maar ook speelde met Spooky Tooth en the Grease Band en in de achtergrondbands van Joe Cocker, Donovan, Leon Russell, Ronnie Laine, is na een lang ziekbed overleden, zo berichtte voormalig vriend van de Beatles en schrijver Tony Bramwell, die zijn overlijden op 14 juni op Facebook bekendmaakte. Hij is 72 geworden.

McCullough vertelde in een interview aan Beatles Examiner in 2011 ter gelegenheid van het uitbrengen van zijn solo-album ‘Unfinished Business’, dat hij tijdens zijn periode met de Grease Band voor het eerst Paul McCartney ontmoette. “Het was toen de Grease Band ergens optrad. En ik kende Denny Laine van verschillende gelegenheden. Hij vroeg me of ik er in geïnteresseerd zou zijn om mee te doen met een optreden met Paul McCartney, en ik zei: “Natuurlijk”. Wie wilde dat toen nou niet? We werden dus uitgenodigd voor dit optreden met Paul, en we hadden elkaar nog nooit eerder ontmoet. We hebben drie dagen lang gejammed en speelden een beetje van dit en van dat en zo. En na de derde dag zei hij: ‘Geweldig, Henry. Wil je meespelen in de band?’ En ik zei: ‘Natuurlijk, natuurlijk’. En dat was het dan.”

Hij toerde met de Wings door Europa in 1972 en door het VK in 1973, volgens ‘The Paul McCartney Ecyclopedia’ van Bill Harry. Hij speelde op het album ‘Red Rose Speedway’, maar verliet de band voor ‘Band on the Run’ uitkwam wegens een muzikaal verschil van inzicht met McCartney. “Henry McCullough dreef de zaak op de spits toen ik hem op een dag vroeg om iets te spelen waar hij echt geen zin in had. We kregen ruzie en hij belde later op om te zeggen dat hij wegging”, zei McCartney volgens Harry. De Beatle gaf hem een zeldzaam eerbetoon tijdens een concert in Dublin. “Ik denk dat ik meer handtekeningen heb gezet in het toilet in O2 in Dublin waar Paul speelde, dan in de afgelopen 15 jaar”, vertelde hij de Beatles Examiner.

Na zijn werk met de Wings ondertekende McCullough een contract met Dark Horse Records van George Harrison. “Ik was in de VS geweest met Frankie Miller en had al ‘Mind Your Own Business’ opgenomen in de Ramport Studios van The Who in Battersea, Londen. Ik kreeg een telefoontje en ontmoette George Harrison, die er een kopie van had ontvangen. Hij vond het nummer ‘Lord Knows’, dat op ‘Mind Your Own Business’ stond, echt leuk. We zijn uit eten gegaan en hij wilde ‘Mind Your Own Business’ uitgeven, en dat vond ik geweldig”, zei hij tegen Beatles Examiner. Later werd George Harrison gedwongen om te stoppen met het label nadat hij ‘My Sweet Lord’ had uitgebracht.

Ook speelde McCullough gitaar op de originele uitgave van ‘Jesus Christ Superstar’. Zijn gezondheid ging achteruit nadat hij een hartaanval kreeg in 2012. Het interview met McCullough en het vervolginterview kun je hier en hier lezen.

“Zoals Henry was er maar ééntje. Hij haalde het maximale uit het leven en wist iedereen die hij tegenkwam te raken met zijn muziek en zijn wezen. Hij was mijn maatje op alle gebieden. Mijn compadre in Wings, en sinds die tijd mijn beste vriend. Ik ben diepbedroefd door het nieuws maar opgelucht dat hij uit zijn lijden is verlost”, schreef drummer Denny Seiwell op Facebook. “RIP, goede vriend. Je hebt het verdiend. Neem je speciale gave mee naar de andere kant. We zullen je missen.”

(Bron: examiner.com)
(Vert: Linda Weller)


Reacties   

#2 Eric62 16-06-2016 09:04
Op 7 november 2012 kwam al een bericht dat Henry McCullough zou zijn overleden. Op de site van De Telegraaf kwam toen ook te staan. Toen klopte dat niet. De Telgraaf heeft dat nooit gerectificeerd. Nu henry McCullough echt is overleden horen we De Telegraaf niet.
#1 jan hendrik 16-06-2016 03:36
Feitenpolitie ...bandlid was van Paul McCartney and Wings op het album “Red Rose Speedway”,..

Dit klopt, maar hij was ook bandlid op het album 'Wings Wildlife'

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
632360