Beatlesfanclub NL

Paul McCartney schudt de boel af en toe flink op om de setlist van zijn concerten interessant genoeg te houden, maar het toevoegen van ‘Temporary Secretary’ uit 1980 was geen toeval. Hij keert terug naar het nummer van McCartney II nadat hij hulp kreeg van een DJ die het introduceerde in danceclubs in Europa.

“Ik hoorde berichten dat deze knul helemaal weg is van ‘Temporary Secretary’, zei McCartney tegen Rolling Stone. “Ik heb het altijd een fijn nummer gevonden, dat ik schreef toen ik een beetje aan het experimenteren was met synthesizers en sequencers, die voor het eerst te horen waren op het album dat ik maakte, McCartney II. Ik was het eigenlijk een beetje vergeten.”

Het was aan keyboardtoetsenist Paul ‘Wix’ Wickens om de bijzonderheden ervan te achterhalen, omdat ‘Temporary Secretary’ oorspronkelijk werd opgenomen op een oude Arp-sequencer. McCartney speelde het nummer vorig jaar voor de allereerst keer live in de O2 Arena in Londen.

“Ik vind het leuk dat nummers die ik toen heel goed vond, maar misschien niet zoveel aandacht kregen, terugkomen voor een 2e ronde”, zei McCartney. “Het duikt ineens weer op. Dat vind ik zo geweldig van muziek. Dat geeft me heel veel voldoening.”

Tijdens McCartney’s huidige One on One-tournee door de VS worden fans ook getrakteerd op een akoestische versie van ‘FourFiveSeconds’, die hij in 2015 in samenwerking met Kanye West en Rihanna maakte.

“Ik vind leuk zoals ik het nummer oorspronkelijk speelde en dat moet Kanye ook leuk hebben gevonden. Het was goed om het weer op te pakken”, zei hij. “Eerlijk gezegd denk ik wel ‘Oh mijn god, alle oudere mensen die allemaal ‘Ob-La-Di, Ob-La-Da’ zingen, weten niet wat dit is.’ Maar ze weten meer dan je denkt. In een show die meerdere jaren meegaat is het leuk om iets recents te hebben.”

(Bron: ultimateclassicrock.com)
(Vert: Linda Weller)


Reacties   

#1 Cas Tele 10-06-2016 08:00
Hoi,
Besteden jullie geen aandacht aan Paul McCartney op Pinkpop?

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
632910