Beatlesfanclub NL

ringo nieuw album 2017

Al meer dan vijfentwintig jaar heeft Ringo geen album meer gemaakt met zijn All-Starr band. Hij kreeg het voor elkaar om de leden van zijn laatste tourband op te trommelen voor een nummer op Postcards From Paradise,  een uitgave uit 2015, maar de voormalige Beatle moet nog een heel album samenstellen met zijn bandleden . “Ik probeer al meer dan 25 jaar om met de All-Starrs te gaan zitten en nummers te schrijven en een cd  maken maar het lukte nooit,” vertelde Starr aan Billboard. “We weten dat het kan, maar iedereen is ook met andere dingen bezig. Todd (Rundgren), ik geloof dat hij twee dagen vrij was, want hij is zelf ook op tournee. Lukather is met Toto onderweg. Greg (Rolie) speelde mee met de come-back van Santana. Ik denk dat als we er zo aan zouden beginnen we af moeten zien van alles wat we eromheen doen.”

Dat heeft Ringo er niet van af gehouden om toch nieuwe muziek te maken met een paar van de All-Starr leden. De drummer werkt momenteel aan acht nieuwe nummers, twee ervan is een co-productie met zijn huidige All-Starr gitarist Steve Lukather. “We hebben de muziek klaar; nu moeten we de tekst schrijven, “ vertelt Starr. “We weten waar het heen moet. We hebben een idee. We hebben het eerste refrein voor een nummer. De tweede wordt een ballade. We maken ze af terwijl we op tournee zijn.”

Dave Stewart speelt mee op het derde nummer, wat eigenlijk bedoeld was voor een country album waar ze samen aan werkten voordat Ringo’s huidige All-Starr tournee was gepland. “We dachten we krijgen wel wat nummers klaar,’ en dat deden we,” verteld Starr. “Dus er zijn wat nummers. We maken dat country album wel een andere keer. Er zijn zoveel dingen die je kunt doen.”

Op andere nummers komen de reguliere All-Starr band leden Gary Burr en Gary Nicholson voor, en voormalige leden Richard Marx en Van Dyke Parks. “Ik werk graag met van Dyke, “ zegt Starr. "Ik heb maar een regel nodig en dan schrijven we een nummer samen. Ik ken hem sinds ’76. We zijn goede vrienden en weet je hij is geniaal. Ik heb geluk; ik heb veel lol met veel vrienden.”

Ringo Starr’s naamloze zomer tour start vandaag in Syracuse en gaat door naar het DCU Center zaterdag 11 juni. “Ik heb het gevoel dat we een band zijn; mijn naam staat voorop maar we zijn een band,” zegt Starr over zijn All-Starr Band. “We steunen en kennen elkaar en we hebben veel plezier. We spelen goed, de nummers zijn geweldig en het publiek is er gek op, maar het betekent ook in een vliegtuig zitten, in de bus, in de vrachtwagen — allemaal goed. Elke keer wanneer we een tour eindigen, zeg ik, ‘OK, dit was het, en dan zegt mijn manager, “Nou wat denk je van oktober ? En ik vraag dan aan de band, ‘Willen jullie spelen in oktober ?’ en we zeggen allemaal ‘Yes !’ Dus het zit goed.”

(Bron: cbslocal.com)
(vert: Trix van Twist)


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
632330