Beatlesfanclub NL

pr beatles overledenPaul McCartney en verschillende vrienden plaatsten verklaringen op 15 mei bij het overlijden van de voormalige PR man van de Beatles Tony Barrow. In zijn bericht van zondag aan ‘Beatles Examiner door zijn pers bureau en later op twitter gepost, memoreerde McCartney dat Barrow in het prille begin bij de band was. “Tony Barrow was een lieve man die ons hielp in de vroege jaren van de Beatles. Hij was erg professioneel maar altijd in voor een grap. Hij zal gemist maar altijd herinnert worden door velen van ons,” zei McCartney.

Tony Barrow was a lovely guy who helped us in the early years of The Beatles. He was super professional but always ready for a laugh. He will be missed but remembered by many of us. — Paul McCartney (@PaulMcCartney) May 15, 2016

Wie ook reageerde was de voormalige Beatles fanclub secretaresse Freda Kelly. Hoewel hij gepensioneerd was stemde Barrow ermee in om in de documentaire “Good Ol’ Freda”, over Kelly, te verschijnen en over haar werk te praten. “Ik was geschokt en verdrietig toen ik hoorde dat Tony Barrow overleden is, “ zei Kelly. “Ik heb zoveel goede herinneringen aan Tony uit die vroege periode van de Beatles toen hij hun eerste woordvoerder was. We werkten nauw samen in hun kantoor vooral voor de Beatles fanclub en ik heb zulke dierbare herinneringen aan alle premieres en feestjes. We hebben jarenlang contact gehouden en ik zal hem altijd dankbaar blijven dat hij op wilde treden in Good Ol’ Freda. Zijn verhalen en achtergrond kennis voegde zoveel toe aan de film. Hierbij wil ik mijn medeleven sturen aan Tony’s vrouw Corinne, zijn twee zonen en hun gezinnen.”

Angie McCartney, die met Jim, de vader van Paul McCartney, getrouwd was van 1964 tot aan zijn overlijden in 1976, vertelde Beatles Examiner op zondag, “Het doet mij verdriet dat Tony Barrow ons heeft verlaten, maar ik weet dat hij al enige tijd last had met zijn gezondheid, en we blijven achter met heel veel fijne herinneringen van een lieve, lieve vriend, wiens Kerstkaarten naar Ruth en mij altijd eindigden met: ’Cheers ! Tony en Corinne. “ Daarom onderteken ik mijn brieven, blogs en e-mails vaak ook zo. Een paar weken geleden nog schreef ik hem een brief — ik hoop dat hij hem gelezen heeft. En ik ben blij dat ik de gelegenheid had om deel te nemen in ‘Good Ol’ Freda’ samen met Tony. Het is hartverwarmend te weten dat ik dat weer kan bekijken en hem kan zien en zijn stem horen.
“We hadden de gewoonte om te mailen en elkaar grappige berichten en nieuwtjes te sturen. Zijn heerlijke ouderwetse Britse ethiek was iets om te bewonderen, plus zijn discretie en loyaliteit faalden nooit. Corinne en de jongens hebben veel om trots op te zijn, en zijn familie zal altijd weten dat hij deel uitmaakte van de muziekgeschiedenis. De vroege dagen waar Freda het over heeft zal altijd voortleven. Geniet van je vrienden en houd hun herinneringen in leven.”

Angie’s dochter Ruth zei ook iets over Barrow. “Ik pieker de hele dag al over die lieve Tony Barrow. Als kind was ik altijd onder de indruk over zijn vermogen hoe hij met al deze beroemde mensen omging, telefoontjes, het reizen en toch nooit vergat om ons die prachtige, glimmende enorm grote Kerstkaarten te sturen met zijn ‘Cheers ! Tony handtekening. Ik moet toegeven dat ik die groet heb overgenomen en altijd ‘Cheers ! Ruth onder mijn e-mails zet.”

“Hij had ook een ongelooflijk herkenbare stem — eenmaal gehoord en je vergeet het nooit — als je de film ‘Good Ol’ Freda’ gezien hebt, weet je waar ik het over heb. Maar toen ik opgroeide was ik gek genoeg niet onder de indruk over zijn relatie met de Beatles ( of de Fab Four zoals hij ze noemde ), maar ik was wel tot over m’n oren toen ik erachter kwam dat mijn ‘Ome Tony’ in 1972 niemand minder dan ( tromgeroffel ) Keith Partridge oftewel David Cassidy vertegenwoordigde.”

“Tony zorgde voor kaartjes en een backstage pas voor mij. Moeder Angie en nichtje Liz Harris gingen mee naar het Old Trafford Cassidy concert en toen ik het drama hoorde in het Old Trafford vandaag bond dat de rode draad van het universum bij elkaar voor mij. Het was Tony die me daar binnen kreeg. En nu, op precies dezelfde datum 40 jaar later, hoor ik weer over Old Trafford en Tony Barrow. Helaas heb ik Cassidy die avond niet ontmoet en zou dat ook niet doen tot op een dag in 1983 in Beverly Hills, in de lift van Neiman Marcus, waar ik inplaats van de ‘oude’ McCartney kaart gebruikte, tegen David zei, ‘Jouw voormalige pers woordvoerder is zoiets als mijn oom, ken je Tony Barrow nog ?’ Dat opende het gesprek en een lange, meerjarige vriendschap met David, dus dankjewel Tony. Al mijn liefde aan Corinne en de jongens wetende dat ze eeuwig trots kunnen zijn op haar man en hun vader en de plaats die hij houdt in de geschiedenis en harten van de wereldwijde Beatle familie.”

(Bron: examiner.com)
(vert: Trix van Twist)


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
632370