Beatlesfanclub NL

paul mccartney gedocumenteerd vriendinnen liefdes geliefdenEen lijvige nieuwe biografie over Paul McCartney werpt een geraffineerde blik op het liefdesleven van de  vereerde rockster.
‘Paul McCartney’ van Philip Norman, schrijver van de bestseller ‘Mick Jagger’ telt 818 pagina’s. Hoewel het grotendeels gaat over de muzikale carrière van het icoon, wordt er ook dicht ingezoomd op de vrouwen aan de zijde van McCartney door de jaren heen.

Om te beginnen was McCartney met zijn grote, onschuldige ogen, nooit de ‘aardige’ Beatle, die ene waar zelfs de ouders voor zouden vallen, maar dat is wel hoe hij het speelde in het beginstadium van Beatlemania. Volgens Norman legde McCartney het aan met zoveel hartstochtelijke jonge fans dat de aantallen legendarisch zijn. McCartney zou zelf ooit hebben opgeschept tegen een neef over een kwartetje waar hij als enige man erg van had genoten.
Tenslotte bedaarde de knul uit Liverpool toen hij een sprookjesachtige relatie kreeg met Jane Asher, een elitaire artsendochter, met wie hij enige jaren samenwoonde bij haar familie thuis.
 

Terwijl McCartney en de ranke schoonheid overal ter wereld als stel werden aanbeden, deed hij geen enkele moeite om haar trouw te blijven. In 1964 ging het stel op huizenjacht in de elegante wijk St. John’s Wood. McCartney was net terug gekomen uit Los Angeles en gloeide nog na van enkele vurige nachten met de tiener actrice Peggy Lipton. Lipton, die later een hoofdrol had in de hitserie ‘The Mod Squad’ en trouwde met Quincy Jones, was slechts een van de regelmatige uitspattingen van McCartney gedurende zijn vijf jaren met Asher.
De nanny van Marianne Faithful, Maggie McGovers, was een ander voorbeeld. Zij verbleef zelfs in het huis aan Cavendish Avenue waar McCartney woonde met Asher, die vaak van huis was om werk te zoeken als actrice. Maar Asher, McGovern, Lipton en de vele slippertjes die hij had tijdens het toeren waren niet genoeg voor het onstuimige libido van de rockster. Op een bepaald moment voegde hij zelfs de 24-jarige medewerkster van Apple, Francie Schwartz, toe aan zijn harem.

In 1968, tijdens een verblijf in New York, nadat hij zijn relatie met Asher had beëindigd, viel McCartney’s oog op een blonde fotografe. Hij had Linda Eastman al eerder ontmoet, maar dit keer zag hij haar ineens scherp. De twee trouwden zes maanden later en bleven samen tot haar dood in 1998. Er was nooit enige suggestie gedurende hun 30-jarige verbintenis dat Paul haar ontrouw zou zijn geweest. In feite werd Linda lasterlijk uitgemaakt voor Paul’s Yoko, de vrouw die zijn muzikale genie in de weg stond. Terwijl zijn band Wings door de jaren keer op keer van samenstelling veranderde, was haar plaats vast als een huis. Beiden werden daarom bespot.
 
Peter Cox, die met Linda samenwerkte aan haar bestseller ‘Home Cooking’ uit 1999 had een totaal andere kijk op het legendarische stel. Linda was geen Delila en zij had Paul zeker niet in haar macht.
Eerder het tegenovergestelde, feitelijk.

 Altijd als Paul de keuken in kwam lopen van hun boerderijwoning in Sussex, viel het werk stil. “Alles draaide om hem,” claimt Cox. Hoewel Linda een Cartier horloge droeg ter waarde van $ 30.000,--, een cadeau van Paul, leek ze nooit geld te hebben. Ze vroeg Cox om kleine bedragen te mogen lenen als ze gingen winkelen om ingrediënten te kopen. Er waren maar twee mensen die durfden op te staan tegen Paul, volgens Cox. De een was zijn producer, George Martin. De andere zijn dochter Stella, die later een internationaal erkend modeontwerpster werd.

Toen de 17-jarige Stella eens meer had uitgegeven dan haar zakgeld, snauwde Paul tegen haar: “Denk je dat ik gemaakt ben van geld?”. “Nou, eigenlijk wel, Paul,” kaatste ze de bal terug.
Het kookboek ging in de kast toen Paul besloot om, na een onderbreking van 10 jaar, weer met de band op tournee te gaan. Volgens Cox was er een hoop getouwtrek over de vraag of Linda ditmaal met hem mee zou gaan. Paul had er tegenstrijdige gevoelens over, maar uiteindelijk vertrok hij met haar aan zijn zijde.
Paul’s verdriet toen Linda overleed na de mislukte behandeling van borstkanker was oprecht. In 1999 leverde hij een beschonken, onsamenhangende speech af bij het aanvaarden van zijn toelating tot de Rock and Roll Hall of Fame.

paul mccartney gedocumenteerd vriendinnen liefdes geliefden 1

McCartney heeft misschien weer ware liefde gevonden, eindelijk, na zijn huwelijk met Nancy Shevell in 2011.

Een paar maanden later, bij een gelegenheid waar hij een prijs uitreikte uit naam van Linda, ontmoette hij Heather Mills. De 31-jarige, die een been moest missen door een auto-ongeluk en net als Princes Diana campagne voerde tegen landmijnen, had haar ongeluk weten om te zetten in goud. Eerst verkocht ze haar verhaal aan een roddelblad, later in een biografie, ‘Out on a Limb’.

Na verloop van tijd zou Mills worden ontmaskerd als pathologisch leugenaar. Maar de openbaringen kwamen te laat en konden Paul niet meer behoeden voor de ‘grootste fout’ van zijn leven. Ze waren getrouwd en zij was de moeder van zijn jongste kind, Beatrice.
In een smerige en schijnbaar eindeloze echscheidingsprocedure beschuldigde Heather Paul van gewelddadig dronkenschap. Toen de rechter haar beloonde met een schamele $ 50 miljoen, wat zij zag als een verlies, goot Heather een kan water leeg op het hoofd van Paul’s advocaat.
Tegen die tijd was McCartney diep verwikkeld in een nieuwe romance met Nancy Shevell, een prominente zakenvrouw uit New York. Het stel trouwde in 2011 in de Old Marylebone Town Hall. Het was daar, waar hij tientallen jaren eerder met Linda trouwde – een eerbetoon, in zekere zin, aan beide vrouwen. De twee liefdes van zijn leven.

Het boek komt uit op 3 mei a.s.

(Bron: nydailynews.com)
(Vert: Marijke Snel – van Asperen)




U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
632910