Beatlesfanclub NL

Hier weer een leuk nieuwtje op de avond dat Steve Miller wordt ingewijd in de Rock and Roll Hall.

Paul McCartney schreef mee aan en speelde mee op het nummer `My Dark Hour` van Miller in 1969. (Het album “Brave New World”)

Paul staat op de spelerslijst als Paul Ramon. Dat is altijd een diep geheim gebleven in de muziekgeschiedenis. Alleen enkele intimi hadden er weet van.
“My Dark Hour” werd geproduceerd door Glyn Johns. Het nummer kwam tot stand vlak na een heftige ruzie binnen The Beatles tussen John Lennon en Paul. Die ruzie ging over de bemoeienis van Allan Klein met de zakelijke kant van The Beatles. John wilde dat handhaven en hij was ervan overtuigd dat George Harrison en Ringo Starr Alan Klein als hun manager wilde behouden.

Toen John Lennon binnenkwam waren de andere leden van The Beatles, inclusief Alen Klein, al vertrokken. Paul was laaiend. Hij vertelde aan zijn vriend en biograaf Barry Miles:

“Steve Miller wilde een opname maken, het was al laat in de avond, en hij kwam rustig binnen. “Hey, joh, wat is er aan de hand? Kan ik de studio gebruiken?” “Ja,” zei ik. “Kan ik voor je drummen? I had zojuist een ontzettende ruzie met de jongens.” Ik vertelde het hem en ik had ongeveer tien minuten nodig om te kalmeren. Zo maakten we het nummer. Wij bleven de hele avond samen en we maakten het nummer “My Dark Hour”. Ik gooide er via de drums alles uit. In het nummer zit ook een overdaad aan agressieve drumriffs. Dat is alles wat ik erover kan zeggen. We bleven tot heel laat. Ik speelde ook nog bas en gitaar en zong mee. Het werd een goed nummer. Het was een vreemd moment in mijn leven en ik zweer je, hier kwamen mijn eerste grijze haren. Ik zag ze tevoorschijn komen. Ik keek in de spiegel en ik dacht: ik kan jullie zien. Nu komen jullie. Welkom.”

De song klinkt als “Fly Like An Eagle”, dat zes jaar later verscheen. Ook heeft het veel van de sound van Wings, dat na de opname van “My Dark Hour” ontstond. Dit soort gebeurtenissen moeten eigenlijk komen op een historische box set. Maar helaas, op de binnenkort te verschijnen box set komt weer een slap aftreksel van zijn grootste hits. Echt, Macca heeft een beheerder nodig!

(Bron: showbiz411.com)
(Vert: Toine Gribling)


Reacties   

#1 jan hendrik 28-04-2016 15:41
Feitenpolitie: Dit is leuk, maar het is helaas geen nieuwtje. Het is zelfs ook niet alleen 'bij enkele intimi' bekend. Het is bij hardcore Beatlesfans al minstens bekend sinds 1992, toen Mark Lewisohn het publiceerde in zijn boek The Complete Beatles Chronicle. Op bladzijde 322 om precies te zijn. Het gebeurde op 9 mei 1969.

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
631880