Beatlesfanclub NL

Het voormalige Brits model was getrouwd met George tijdens de hoogtijdagen van de Beatles, en trouwde daarna met zijn vriend Clapton

Ze stond aan de bakermat van invloedrijke muziek in de jaren zestig en zeventig.

111.png

Nu deelt de voormalige vrouw van Beatle George Harrison en Eric Clapton voor het eerst in met Verenigd Koninkrijk haar unieke verzameling foto's.

Pattie Boyd laat de foto's zien die tijdens haar samenzijn met George en haar tweede man Eric zijn gemaakt.

Pattie was een Brits model en was van 1966 tot 1977 getrouwd met George tijdens de hoogtijdagen van de Beatles.

Daarna trouwde ze met Georges vriend, de musicus Eric Clapton , en vormde ze de inspiratie voor een aantal van zijn grootste hits, zoals 'Layla' en 'Wonderful Tonight'.

Een verzameling van de meest bekende foto's die ze maakte toen ze met beide mannen getrouwd was (haar huwelijk met Eric eindigde in 1989) wordt nu voor het eerst in Groot-Brittannië getoond in The Beatles Story museum in Liverpool.

De collectie ‘George, Eric and Me: Intimate photographs taken by Pattie Boyd’ wordt door Pattie zelf op 5 mei geopend.

Pattie, 71 jaar, zei: 'Ik ben zeer vereerd dat mijn foto's worden tentoongesteld bij The Beatles Story, en ben blij dat ik bij de officiële opening kan zijn.

Het lijkt wel of de nalatenschap van de Beatles steeds groter wordt, en na 50 jaar neemt het nog steeds niet af.

Ik hoop dat de duizenden fans die elk jaar deze attractie in Liverpool bezoeken ook mijn tentoonstelling gaan bezoeken en het leuk vinden om de foto's te bekijken en iets meer te weten te komen over de tijd dat ze gemaakt zijn.

Elke foto vertelt een eigen verhaal, maar gezamenlijk vormen ze een kroniek van mijn leven, en ik ben trots en blij dit te delen met de bezoekers van de galerie.

En niet alleen Beatlesfans, maar ook mensen die geïnteresseerd zijn in muziek in het algemeen, of in de jaren zestig en zeventig en de mode uit die tijd, zullen iets vinden dat hun belangstelling wekt.

The Beatles Story is zeer goed samengesteld en onderhouden, en ik ben blij dat ik met hen kan samenwerken bij dit project.'

De tentoonstelling is tot de herfst te zien, en bevat ook de bekende jurken van Pattie.

Pattie heeft George ontmoet tijdens de opnames van A Hard Day's Night in 1964, waarin ze een schoolmeisje speelde, maar ze was toentertijd verloofd met fotograaf Eric Swayne en wilde in eerste instantie niet met Harrison afspreken.

Maar een paar dagen later ging het stel naar een club, samen met Beatlesmanager Brian Epstein, en volgens Pattie was een van de eerste dingen die George tegen haar zei: 'Wil je met me trouwen?'

De fotografe en voormalig model was van 1966 tot 1977 getrouwd met George Harrison, en van 1979 tot 1989 met Eric Clapton.

(Bron: mirror.co.uk)

(Vert: Liesbeth te Boekhorst)


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
631880